Nem csak a mesékben léteznek! 5 varázslatos helyszín a nagyvilágban

Póta Szilvia
Írta: ,
Nem csak a mesékben léteznek! 5 varázslatos helyszín a nagyvilágban

Franciaország bájos kis falvaitól a Maldív-szigetek varázslatos tengerpartjáig számtalan olyan különleges hely van a Földön, melyekről az ember első látásra alig hiszi el, hogy valóban léteznek. Ha kedveled a tündérmeséket, és ég benned a kalandvágy, a most következő úti célok biztosan felkerülnek majd a bakancslistádra!

Mont Saint-Michel, Franciaország Kép forrása: topinspired.com

A Normandiában található Mont Saint-Michelt a legtöbben nemes egyszerűséggel csak a Nyugat csodájaként emlegetik. A varázslatos francia árapálysziget több mint három millió turistát vonzz minden évben. 

Különlegessége, hogy míg apály idején akár gyalog is megközelíthető a szárazföldön, addig dagálykor egy látványos sziget lesz belőle, melyet kizárólag egy 760 méter hosszú híd köt össze a szárazfölddel. A sziget ékköve a bencés kolostor, melynek köszönhetően évszázadok óta Mont Saint-Michel Európa egyik legfontosabb zarándokhelye, egyben pedig az UNESCO Világörökség része.

Állítólag ez a lenyűgöző hely ihlette többek között az Aranyhaj és a nagy gubanc című Disney mese Corona nevű királyságát is!

A Maldív-szigetek paradicsomi környezetében található Vaadhoo szigetén éjszaka különleges természeti jelenségnek lehetnek szemtanúi a járókelők: hirtelen csillagok árasztják el a tengert.

Valójában azonban nem a csillagok tükörképe jelenik meg a víz felszínén.

A tengeri biolumineszcenciának nevezett jelenséget tengeri mikrobák, úgy nevezett fitoplanktonok okozzák.

Amikor a dinoflagellate-t, vagyis a páncélos ostoros nevű egysejtű élőlényeket kimossa a víz a partra, azok stressz, érintés, nyomás, illetve rezgések hatására világítani kezdenek, mesebeli helyszínné változtatva környezetüket.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!