Merülj el az év leglátványosabb hullócsillag-záporában!

Kerekes Vivien
Írta: ,

Az augusztus egyébként is a hullócsillagok hónapjának számít, de most pénteken tényleg különleges élményben lehet részed! A Perseidák meteorraj 12-én ismételten a Földhöz érkezik, az év legcsodálatosabb hullócsillag-esőjét hozva magával. Ha van egy-két titkos kívánságod, semmiképp se hagyd ki a lehetőséget!

Mikor lesz a meteorzápor? Kép forrása: bestunning.ldara.com

Szerencsére nem csak a nyári, de még a téli hónapokban is van lehetőségünk gyönyörködni az égbolton átsuhanó meteorokon, az augusztusi hullócsillag-esőt azonban nagy hiba lenne kihagyni!

Általában a hónap közepén a legintenzívebb a rajzás, amikor a szerencsések átlagosan 1-2 csillagot pillanthatnak meg; idén ez 12-ére esik, csakhogy csillagászok szerint ezúttal a szokásosnál is sokkal többet, óránként 200 hullócsillagot is megfigyelhetünk!

Hova menj a legszebb kilátásért? Kép forrása: tumblr, myenchantments

Ha te is csodálatos kilátásra vágysz, a dolgod egyszerű: csillagászok szerint távcsőre semmiképp sem lesz szükséged, csak arra, hogy minél sötétebb helyszínt válassz.

Természetesen a városban is láthatsz néhányat, azonban a fényszennyezés miatt a legjobb, ha erre az időre kicsit messzebb utazol.

Noha valószínűleg a Hold miatt – ami épp az első negyed utáni állapotában lesz – az apróbb meteorokat nehezebb lesz észrevenni, de a nagyobbak még így is szuper látványt ígérnek!