Mell-lenyomó és krinolin, a történelem legbizarrabb divat trendjei

Szőke Angéla
Írta: ,
Mell-lenyomó és krinolin, a történelem legbizarrabb divat trendjei

A történelem tele van őrültebbnél őrültebb viseletekkel, amikből annyit megtudhat az utókor, hogy az emberek képesek bármit megtenni azért, hogy státuszukat bizonyítsák, illetve azért is, hogy – a kor trendjeinek megfelelően – kívánatosnak nézzenek ki. A nők képesek voltak elájulni, mert nem tudtak rendesen lélegezni a fűzőben, vagy csetleni-botlani olyan magas cipőkben, amiben művészet volt járni. Ha jobban belegondolunk, utóbbi a mai napig divat. Ha viszolyogva nézed a nyolcvanas években készült videoklipeket és csak nevetsz a töméntelen mennyiségű válltömés láttán, biztosan tetszeni fog az alábbi öt bizarr divat trend a múltból.

A lótusz cipő Kínában volt népszerű és sajnos semmi nevetnivaló nincs rajta.

Annak érdekében ugyanis, hogy a parányi cipellőkbe beleférjen a nők lába, a lányoknak már kiskorukban szorosan befáslizták a lábujjait.

Kínában ugyanis a kis láb a nőiességet volt hivatott szimbolizálni és ezért az őrültségért nők generációinak millióit torzították el.

Ugyan már sokkal előbb is voltak erre vonatkozóan törekvések, a lábelkötést hivatalosan csak 1912-ben tiltották be.

Ennek ellenére a szörnyű tradíció még sok évvel ezután is folytatódott.

 

A viktoriánus időszak nagy divatja volt a „palack-zöld” ruha. A csodás zöld árnyalatot pedig úgy érték el a kelmefestők, hogy a szövetet nagy mennyiségű arzénnal kezelték.

A festék mérgező volt, így sok nő szenvedett hányingertől, homályos látástól vagy kiütéses bőrtől, mikor a ruhát viselte.

Mivel ők csak ünnepnapokon viselték a ruhát, szerencsésebbek voltak, mint azok a ruhakészítő férfiak, akik közül sokan meghaltak arzén-mérgezésben.

 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!