3 megoldatlan gyilkosság, 3 el nem kapott pszichopata: máig kísérti a rendőröket

Zabolai Margit
Írta: ,
3 megoldatlan gyilkosság, 3 el nem kapott pszichopata: máig kísérti a rendőröket

Kép forrása: willemwijnen.nl

Minden megoldatlan ügy bosszantja a rendőröket, és nyugtalanítja a lakosságot. Az alábbi gyilkosságok azonban különösen nagy visszhangot váltottak ki, és az, hogy máig nem sikerült megoldani őket, bizonyára sok megoldatlan ügyekkel foglalkozó nyomozót kísért.

Marie Bailes

1908 márciusának egyik délutánján a 6 éves Marie Bailes hazafelé tartott az iskolával barátaival, de miután elvált tőlük, egyszerűen köddé veszett. Amikor a kislány nem ért haza, szülei jelentették az eltűnését a rendőrségnek. A következő nap délutánján az Elephant and Castle vasútállomás egyik dolgozója észrevett egy feltűnően idegesen viselkedő férfit, aki egy barna papírba csomagolt dobozt cipelt magával, és sokszor nyugtalanul körbepillantott.

Az alkalmazott nem tulajdonított különösebben nagy jelentőséget a dolognak, és a férfi elhagyta az állomást, anélkül, hogy bárki ezt észrevette volna – a csomagot viszont hátrahagyta, egy iroda ajtaja előtt. Amikor a dolgozók bevitték és kinyitották a csomagot, elsőnek egy apró kezet láttak meg – a dobozban Marie Bailes holtteste volt.

A rendőrségi vizsgálat kiderítette, hogy a kislány torkát többször átvágták, a szájába a saját ruháit tömték, a végtagjai a testéhez voltak kötözve, és el voltak törve. A brutalitás még a sokat látott rendőröket is megrázta, de sajnos, bárhogy vizsgálták is a csomagot, az nem vezetett az elkövető nyomára. Az egyetlen, amit még megtudtak a papírból kihulló homokból, hogy a kislányt halála után eltemethették, majd valaki mégis kiásta, és a testét a pályaudvaron hagyta, ahol biztosan megtalálták.

Hogy a csomagot cipelő, idegesen viselkedő férfi maga a gyilkos volt-e, vagy valaki, aki csak szemtanúja volt a gyilkosságnak, máig nem derült ki, és a kis Marie Bailes szülei anélkül haltak meg, hogy valaha választ kaphattak volna arra, ki felelős a lányuk életének elrablásáért.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?