5 meglepő dolog, amit nem tudtál Freddie Mercury-ról

Zabolai Margit
Írta: ,

A Queen frontembere valódi legenda volt életében, és halála után évtizedekkel is legalább akkora iránta az érdeklődés és a rajongás. Tény, hogy Freddie Mercury nem csak kivételes zseni, de imádnivaló különc is volt – ha igazán vérbeli rajongó vagy, akkor talán az alábbi tényeket is tudtad róla.

1. Születési helye: Zanzibár

Freddie Mercury Farrokh Bulsara néven látta meg a napvilágot Stone Townban, Zanzibárban (ma Tanzánia). Családja azért költözött ide, hogy édesapja folytatni tudja a munkáját a Brit Gyarmati Hivatalnál. A kis Farrokh a Freddie nevet akkor kezdte használni, amikor egy Mumbai közelében lévő bentlakásos iskolába küldték. Az angliai Middlesexbe csak tinédzserként költözött, a nevét pedig hivatalosan 1970 körül, a Queen alapításának idején változtatta meg.

2. Extra fogak, extra hang

Különleges arcvonásait részben annak köszönhette, hogy jóval több fog volt a szájában, mint a legtöbb embernek. A hagyományok szerint akik extra csonttal születnek, azok sámánok, varázslatos képességgel bírnak, és Freddie Mercury-ra ez egészen biztosan igaz volt: 4 extra metszőfogát soha nem húzatta ki és nem kért fogszabályozást sem, mert úgy gondolta, a plusz fogak miatt keletkező plusz tér segít neki az éneklésben. Hogy a plusz fogaknak, varázslatnak, vagy pusztán csak a vele született tehetségnek köszönhető, azt nem tudjuk, de tény, hogy az énekes csaknem négy teljes oktávot birtokolt.

Amikor beszélt, bariton volt, énekelni viszont többnyire tenorként énekelt, egy kutatócsoport 2016-os vizsgálatai szerint pedig a hangszálait is képes volt gyorsabban mozgatni, mint a legtöbb ember.