5 meghökkentő eset az elmúlt 200 év magyar történelméből

Raczky Júlia
Írta: ,
5 meghökkentő eset az elmúlt 200 év magyar történelméből

Kép forrása: iho.hu

Tudtad, hogy a 19-20. századi magyar történelem számos olyan ledöbbentő, hátborzongató történetet tartalmaz, melyek a mai napig találgatások tárgyát képezik? Előző két évszázadunk számos titkot temetett el magával, melyeknek valószínűleg már soha, senki nem fog a végére járni.

A biatorbágyi merénylet Kép forrása: iho.hu

Az 1931-ben megtörtént bűntény szintén a mai napig szóbeszéd tárgyát képezi.

A biatorbágyi viadukt vasúti sínének felrobbantása ugyanis felvet számos olyan kérdést, melyet nehéz teljes bizonyossággal megválaszolni.

A merénylő, Matuska Szilveszter számításaiba hiba csúszott, ugyanis a menetrend szerint a robbanás időpontjában egy tehervonatnak kellett volna áthaladnia a viadukton, de mivel az késett, így előre engedtek egy gyorsvonatot. 22 ember halt meg a merényletben.

A rendőrség egy levelet is talált a helyszínen a következő szöveggel: „Munkások, nincsen jogotok, hát majd mi kieszközöljük a kapitalistákkal szemben…”

A tiszaeszlári per Kép forrása: Wikipedia

A tiszaeszlári vérvád a mai napig felkelti számos kutató, de akár filmes érdeklődését is.

Anno Erdély Miklós forgatott experimentális filmet az esetről, mely a tiszaeszlári lány, Solymosi Eszter rituális meggyilkolásáról szól.

A lány a boltból tartott hazafelé, ám útközben nyoma veszett. Később találtak egy holttestet, amely számos ponton megegyezett Solymosi Eszter tulajdonságaival (kor, alkat, ruhák), azonban anyja és a húga azt állította, nem ő az.

A gyilkosság és a per körülményei mind a rejtély tárgyát képezik, melynek következtében az 1800-as években megtörtént üggyel a mai napig foglalkoznak számos fórumon.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!