12 meghökkentő babona a világ minden tájáról – Te hányról hallottál már?

Kerekes Vivien
Írta: ,
12 meghökkentő babona a világ minden tájáról – Te hányról hallottál már?

Lehet, hogy nem igazán hiszel a babonákban, de attól még biztosan te is gondolkodás nélkül fel tudnál sorolni legalább ötöt. A létra alatt nem szabad átsétálni, sose nyisd ki az esernyődet a lakásban, a fekete macska balszerencsét hoz, a kéményseprő épp az ellenkezőjét, és óvakodj a péntek 13-tól. Ez csak néhány a legnépszerűbb kategóriából, de rajtuk kívül még számtalan babona terjedt el a világ minden táján. Kitalálod, miért nem szabad Oroszországban üres vödröt cipelni, és Németországban vízzel koccintani? Most eláruljuk!

Csakis teli vödörrel Kép forrása: tumblr, jigen1

Oroszországban nem kifejezetten jó ötlet üres vödörrel sétálgatni, de már az is balszerencsének számít, ha meglátsz valakit ezzel a kezében.

Ezt a tevékenységet ugyanis kifejezetten rossz ómennek tartják arrafelé, noha nem igazán tudni, honnan ered ez a babona.

A legtöbben II. Sándor cárhoz kötik a hiedelmet, őt ugyanis egy olyan ember gyilkolta meg, akinél volt egy üres vödör is.

Vízzel sose koccints! Kép forrása: indulgy.com

Rengeteg európai országban elterjedt, hogy ha nem tartod be a koccintás szabályait, az bizony 7 év rossz szexet hoz az életedbe.

Ennek szellemében Spanyolországban szinte senki sem mond tósztot vízzel teli pohárral, nehogy bevonzzák a kellemetlen hálószobai élményeket.

De nem csak itt létezik ezzel kapcsolatos babona: Németországban például vízzel koccintatni annyit tesz, hogy a társaság minden tagjának rövid életet kívánsz.

Legolvasottabb cikkek

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell