Bizonyított: A nők és a férfiak tényleg másképp látják a világot

Kerekes Vivien
Írta: ,

A nők és a férfiak véleménye között mindig is voltak különbségek, akár a divatról beszélünk, akár a filmekről. Egy friss kutatás azonban bebizonyította, hogy nem csak elméletben látjuk másképp a világot: szemeink úgy fejlődtek az évezredek során, hogy valóban nem vagyunk képesek ugyanúgy tekinteni a környezetünkre!

Már korábbi kutatások során is bebizonyosodott, hogy nem alaptalan az az állítás, miszerint a nők a Vénuszról, a férfiak pedig a Marsról származnak.

Szakértőknek sikerült meglepő különbségeket felfedezniük a két nem hallása és szaglása terén is.

A vizsgálatok bebizonyították, hogy a nők sokkal érzékenyebbek a neszekre és az illatokra, mint a férfiak; ennek köszönhetően pedig az apróbb dolgokat is gyorsabban kiszúrják.

Ezek után egyértelmű volt, hogy a következő kutatás a látást veszi célba, a váratlan eredmények pedig határozottan nem maradtak el!

Eltérő színvilágok Kép forrása: visionary-lifestyle.com

A vizsgálatban olyan, 16 éven felüli nők és férfiak vehettek részt, akik tökéletesen érzékelték a színeket, és mindent tisztán láttak – vagy legalább szemüvegben és kontaktlencsében képesek voltak elolvasni a legapróbb betűket is.

A felmérés első részében a résztvevőknek bemutattak néhány színt, majd arra kérték őket, hogy jellemezzék azokat alaposan.

Az eredmények azt mutatták, hogy a férfiaknak egy kicsivel több időre volt szükségük, hogy felismerjék a tónusokat; továbbá a lányok sokkal könnyebben megkülönböztették az apróbb, árnyalatbeli különbségeket, mint a másik nem tagjai.