Valaki érti ezt? A világ 5 legnagyobb, máig megoldatlan rejtélye

Kerekes Vivien
Írta: ,
Valaki érti ezt? A világ 5 legnagyobb, máig megoldatlan rejtélye

A világ tele van megfejtésre váró rejtélyekkel, melyek már évszázadok óta keltik fel a kíváncsiságot az emberekben. A piramisok különleges hieroglifái, vagy a Stonehenge csak néhány a legizgalmasabb történelmi emlékek közül; ezen kívül még rengeteg meglepő régészeti lelettel találkozhatsz a Földön. Íme 5 rejtélyes tárgy és történet, amelyet egyelőre senki sem fejtett meg – pedig már sokan próbálkoztak vele!

Voynich-kézirat Kép forrása: shkspr.mobi

A Voynich kézirat egy 240 oldalas könyv, amelyet teljesen ismeretlen nyelven írtak valamikor az 1400-as évek elején. Sajnos a kutatóknak máig sem sikerült lefordítaniuk, pedig biztosan érdekes információk találhatók benne: a lapokat ugyanis furcsa diagramok és ismeretlen növényekről készült rajzok díszítik.

A könyv írójának személyét titok övezi, de több teória is született már arról, vajon milyen célból készítették. Van, aki szerint orvosi kiskönyv lehetett, míg mások szerint egy alkimistához tartozhatott, de egy dologban mindenki egyetért: a kézirat határozottan nem hamisítvány, mert túl sok időt és energiát öltek az elkészítésébe.

Phaisztoszi korong Kép forrása: bikeclassical.blogspot.gr

A Phaisztoszi korong története elsőre úgy tűnhet, mintha egy Indiana Jones film forgatókönyvét hallgatnád. Az égetett agyagból készült tárgyat még 1908-ban találta meg egy archeológus Görögországban, és azóta számos történész foglalkozott vele.

A korongon ugyanis titokzatos szimbólumok találhatók, amelyek valószínűleg a hieroglifák egy eddig nem ismert fajtájába tartoznak. Már számos mintát kipróbáltak, csak hogy lefordíthassák az üzenetet, de sajnos azóta sem jártak sikerrel.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba