Magyar podcastok, amiket (nem csak) őszi nagytakarítás közben érdemes hallgatni

Zabolai Margit
Írta: ,

Vannak olyan helyzetek, amikor lehetetlen filmet nézni, vagy egy jó könyvet olvasni, még segítene, ha valami lekötné a figyelmedet, például mert a kádat kisúrolni, vagy a konyhai műanyagoknak megkeresni a tetejét nem annyira szórakoztató feladat. Ilyenkor (is!) szuper döntés podcastot hallgatni. Angol nyelven több ezer csatorna közül válogathatsz, mindenféle témában, de szerencsére a hazai felhozatal is egyre igényesebb és színesebb.

Nekünk is vannak kedvenceink. Ha ránk hallgatsz, őket hallgatod!

A kör – Igaz történetek tíz percben Kép forrása: soundcloud.com

„Mindenkinek van olyan saját, igaz története, talán nem is egy, amelyik sorsfordító, vagy olyan rendkívüli, képtelen vagy mulatságos, hogy egyszer el kell mesélni. Úgy tűnik, egyre nagyobb szükségünk van arra, hogy visszatérjünk e műfaj közvetlen erejéhez. Eddig, többek közt olyanok meséltek A Körben, mint Závada Pál, Bíró Kriszta, Darvasi László, Sándor Erzsi, Szüts Miklós, Vojnich Erzsébet, Nyáry Krisztián. A szabályok egyszerűek: saját, igaz történeteket mondunk el, jegyzetek nélkül, tíz percben” – így mutatkozik be A kör, amely lakáseseményekből nőtte ki magát belépős, belvárosi kávézókban megrendezett eseménnyé.

Ha teheted, érdemes egyszer személyesen is felkeresned valamelyik estjüket, mert az élő szóban, közönség előtt elmesélt történeteknek hihetetlen varázsa van, de az előadásokból podcastok is készülnek, melyek folyamatosan kerülnek fel a soundcloud-ra.

Itt hallgathatod meg!

Kultrovat Kép forrása: player.fm

Az Index podcastjában a lap újságírói beszélgetnek egymással vagy meghívott vendégekkel filmekről, sorozatokról, de akár koncertekről, fesztiválokról, vagy csak a kulturális életet meghatározó jelenségekről is.

Érdekes témák, izgalmas emberek, meghallgatásra érdemes vélemények és nézőpontok – ha láttál egy filmet, ami elgondolkodtatott, ha a kedvenc sorozatod utolsó része még mindig nem hagy nyugodni, vagy ha kíváncsi vagy, mit gondolnak a hazai média helyzetéről annak meghatározó vagy ikonikus szereplői, akkor amíg kitakarítod a konyhaszekrényt, úgy érezheted, mintha az éppen legjobban foglalkoztató témáról beszélgetnél velük egyet.

Itt hallgathatod meg!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!