Lenne mit eltanulni a japánok életmódjából - 5+1 dolog, amit érdemes átvenni

Marcali Nóra
Írta: ,
Lenne mit eltanulni a japánok életmódjából - 5+1 dolog, amit érdemes átvenni

Kép forrása: unsplash

A felkelő nap országaként szokták emlegetni, kultúrája pedig egyszerre modern és mégis nagy hangsúlyt fektet a hagyományokra. Különleges nép a japán egy különleges országban, ahova sokan vágyunk, nemcsak azért, mert gyönyörű és izgalmas a táj, a gasztronómia és a kultúra, hanem azért is, mert aki hazajött onnan, szinte mind azt meséli: lenne mit eltanulnunk a japán életmódból.

Tisztelet Kép forrása: 75tiks/depositphotos.com

A tisztelet rendkívül fontos a japán kultúrában, így ha eljutsz az országba, mindenképp felejtsd el a sokszor goromba és elutasító hazai hozzáállást és vedd fel az ő ritmusukat.

A köszönés, a meghajlás, a cipő levétele, az udvarias viselkedés, a megszólítás mind ennek a része és hidd el, ez olyasvalami, amiben igazán nem lehet túlzásba esni.

Bár itthon talán nehezebb „ellenszélben” megtartani ezt a hozzáállást, ha jól megfigyeled, rájössz majd, hogy mennyivel többre jutsz vele és mennyivel jobban érzed magad, ha mindenki felé alapvető tisztelettel viszonyulsz, legyen az egy idős ember, egy fiatal, vagy bárki, akivel szembesodor az élet.

 

Az egyszerű dolgok élvezete Kép forrása: pexels

Legyen szó egy ételről, vagy akár csak az étel elkészítéséről, a természet közelségéről, egy jó teáról, egy utazásról, a japánok képesek teljesen átadni magukat a dolgok egyszerű szépségének és élvezni azokat.

Néha azt vesszük észre magunkon, hogy egy rohanás az életünk és a hétköznapi tevékenységekben már nem látjuk a szépet, csupán a terhet és a nehézséget.

A japánok büszkék az olyan rituáléikra, mint a teaszertartás, vagy a sushi-készítés, mivel mélyen gyökerezik bennük a múlt és a kultúra iránti tisztelet, ebből pedig egyfajta megnyugtató bizonyosság is ered.

Tanuljuk meg értékelni azt, amink van, adjuk meg a módját egy kellemes étkezésnek, egy ráérős sétának és sokkal könnyebb lesz észrevennünk a körülöttünk lévő rengeteg szépséget.

 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!