Felülnél rá? A világ 5 legveszélyesebb hullámvasútja

Zabolai Margit
Írta: , Frissítve:
Felülnél rá? A világ 5 legveszélyesebb hullámvasútja

Mi is szeretjük a vidámparkokat meg a szabadtéri kalandokat, a búcsúk pörgő-forgó, őrült masináit, de azért nálunk van egy határ. Ha te igazi adrenalin-függő vagy, lehet, hogy ezek a hullámvasutak felkerülnek a bakancslistádra, de papírzacskót mindenképpen vigyél magaddal.

A Six Flags Magic Mountain parkban található hullámvasút 49 méteres magasságával már egyébként is hátborzongató lenne, de úgy tartják, a legmagasabb függőleges hurkokkal is ez a monstrum rendelkezik a világon.

Ráadásul még gyors is: a hurkon a kocsik 70 km/órás sebességgel száguldanak keresztül, majd a hurokból kikerülve a menet egy sötét alagútban folytatódik.

Néhány perc múlva a vonat visszafelé indul az alagútból, majd részlegesen felemelkedik meredek hurkon, és miután elveszítette lendületét, a vonat visszazuttyan az alagútba.

Ezt követi egy újabb kirobbanás az alagútból, aminek során a hullámvasút egyenesen és fölfelé, balra fordul, majd meredeken ereszkedni kezd, nekünk meg már attól is felkavarodott a gyomrunk, hogy végiggondoltuk ezt.

Igen, jól látod, azon a teljesen egyenesen álló oszlopon megy felfelé egyenesen egy sín is.

Azon fog felmenni a hullámvasút kocsija.

És naná, hogy le is fog jönni rajta, gyakorlatilag a szabadesés élményével meglepve az utazás élvezőit.

Az eredeti Tower of Terror 20 évvel ez előtt nyitott meg, és ez volt a világ első hullámvasútja, ami elérte a 160 km/órás sebességet, de az őrült ausztráloknak ez sem volt elég.

2010-ben újjáépítették az egyébként is őrült vágányokat, és ma a világ egyik legextrémebb hullámvasútjaként olyan kanyarok vannak benne, amelyek 4,5 G nyomás alá teszik az utasokat, akik 6 és fél másodpercen keresztül még a súlytalanságot is megtapasztalhatják a menet során.

Nem e világi kaland…

Fókuszban

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?