A legfurcsább és legundorítóbb ételek szerte a világon

Marity Mira
Írta: ,

Lehet az ember bármennyire bevállalós, kalandor vagy gurmand, vannak ételek, amelyek legtöbbünknél kiverik a biztosítékot. Valaha borzongva viccelődtünk az Indiana Jones és a végzet temploma című film jelenetén, amiben a majom agyvelő a desszert, ma viszont minden erőnket össze kellene szedni ahhoz, hogy egy-egy bizarr specialitást megkóstoljunk. Fogadjunk, hogy a következő fogások téged is elrettentenek!

Ezt a speciális mongol barbecue-t mormotából vagy kecskéből készítik.

Az állat lábát eltörik, belső szerveit kiveszik.

Ezután forró kövekkel tömik ki, majd ezekre teszik az ételt, amit meg akarnak sütni.

Húsféléket, burgonyát és zöldséget gyömöszölnek a mormota bőrébe, majd összezárják a lyukat.

A külső szőrzetet leégetik, majd parázsra teszik a tömött állatot.

A fogás egy teljes családnak biztosít vacsorát, és „Outer Mongolia” néven is ismert, mivel a nomádok szokták fogyasztani.

Olaszországnak, azon belül Szardínia szigetének specialitása a világ leggusztustalanabb sajtjának becézett Casu Marzu.

Elkészítése totálisan ellentmond minden egészségügyi szabványnak, így tiltólistán van az Unióban.

Ma már csak házilag készítik és fogyasztják.

A juhtejből készített sajtot egy speciális légy lárvájával rakják tele, majd az abból kikelő férgek mutatják, hogy kellőképpen megérett.

A sajtkorongnak nagy lyuk van a tetején, és amikor pattogni kezdenek belőle az apró kukacok, akkor kell kenyérre kenni és elfogyasztani, mint ahogy a helyiek meg is teszik.