Ezek voltak a legnépszerűbb nevek, amikor megszülettél

Zabolai Margit
Írta: ,
Ezek voltak a legnépszerűbb nevek, amikor megszülettél

Kép forrása: unsplash

Az óvónénik már nem lepődnek meg a Noeleken és Jázminokon, de szinte egyáltalán nem találkoznak Erzsébetekkel vagy Gézákkal. Hogy a névdivat változik, egyes nevek háttérbe szorulnak, majd újra a listák élére kerülnek, teljesen természetes dolog. De tudod, hogy a te neved mennyire volt gyakori akkoriban, mikor születtél, és vajon később is gyakori volt-e? A magyarnevek.hu statisztikáiban utánanéztünk kicsit a dolgoknak.

Ebben az időszakban a legtöbb kisfiú a László, István, József, János vagy Sándor nevet kapta, így nem véletlen, hogy ezek a nevek ma is gyakorinak számítanak, még ha az újszülöttek körében ma már szinte egyáltalán nem is lehet találkozni ezekkel a nevekkel.

A kislányok legtöbbször a Mária, Erzsébet, Éva, Katalin vagy Ilona nevet kapták, melyek közül egyedül a becézett formájú Kata az, ami napjainkban is népszerű választás.

Érdekes módon ekkoriban is hetedik helyen szerepelt az Anna, ami akár ebben a formában, akár becézett változataiban az elmúlt években is a népszerűségi lista élén állt.

A következő évtizedben a fiúnevek körében a népszerűségi listát továbbra is a László vezeti, de történt azért némi változás, hiszen a kis Lacikák mellett az újszülött osztályokon ekkor már leggyakrabban Zoltánok, Istvánok, Attilák és Józsefek sorakoztak.

A kislányok körében berobbant az Andrea név, és olyannyira népszerű lett, hogy ebben az időben a legtöbb kislány ezt a nevet kapta, de az Éva, Katalin, Ildikó is népszerű maradt, a Mária viszont visszacsúszott az ötödik helyre, az Anna pedig már a 22.volt.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv