Kultikus régi rajzfilmsorozatok, amikre jó visszaemlékezni

Raczky Júlia
Írta: ,
Kultikus régi rajzfilmsorozatok, amikre jó visszaemlékezni

Ki ne imádott volna gyerekkorában rajzfilmeket nézni? Emlékszem, anno képes voltam minden egyes este addig nyaggatni a családot, míg végül az általam áhított műsorra nem kapcsoltak. A legnagyobb kedvenceim természetesen a rajzfilmsorozatok voltak, most össze is gyűjtöttem közülük azokat, amelyeknek hőseit valószínűleg mindenki ismeri!

Mézga Család Kép forrása: Filmtekercs

A Mézga Család minden idők egyik legnépszerűbb magyar sorozata

2004-ben, amikor az egészet újravetítették, több mint félmillióan ültek a tévékészülékek elé.

Kedvenc mesénk egyébként külföldön is nagy sikert aratott,  ami nem is csoda, hiszen a különböző kütyüket bütykölő Aladár és családja mindig jó indokot szolgáltatott a nevetésre.

Mézga Géza ügyefogyott alakja, és a sosem látott, csak emlegetett Hufnágel Pisti, akihez Paulának hajdanán hozzá kellett volna mennie – örökre az ember emlékezetébe vésődik, ha egyszer látta.

Dr. Bubó Kép forrása: gyerek-tabor.hu

Br. Bubó egy szórakozott orvos, aki egy erdei tölgyfa belsejében alakította ki rendelőjét, ahova a hely minden állatkája betér időnként különböző panaszokkal, melyek általában lelki eredetűek.

Ezeket igyekszik Dr. Bubó hellyel-közzel megfejteni, azonban ez nem mindig sikerül, ez szolgáltatja a sorozat komikumát.

Emellett a szóviccek kedvelői is örvendhetnek egy-egy epizód láttán, itt hívják ugyanis például a kocsmát lúdtalpon állónak, és az őrmester madarat Sólyom csőrmesternek.