Íme a 6 legfurcsább fagyi a világból

Szirák Viki
Írta: ,

Ahogy minden országnak megvan a maga jellegzetes étele és itala, úgy ez alól az édességek sem kivételek. Ha pedig nyár, valószínűleg te is szívesen eszel fagylaltot: ezért érdekes egy kicsit utánanézni, milyen különlegességek népszerűek a különböző országokban. Van, amit tutira te is megkóstolnál, és van, amit biztosan messziről kerülnél!

Talán már te is hallottál a japánok eléggé megosztó édességéről, a mochiról, ami már többször is követelt áldozatokat.

Ez a desszert kimondottan ragacsos és tömör, hiszen mochigome rizsből készül, a belsejébe pedig fehér és édes vörösbabot töltenek.

A színét és az ízesítését aztán variálják, így többfélét is találhatsz.

Azonban nagyon óvatosan kell fogyasztani, mert ragacsos állaga miatt egészben lenyelni lehetetlen, és ha félrenyeled, az fulladáshoz vezethet.

Ennek különleges változata a mochi fagylalt: ilyenkor a bab helyett fagylalttal töltik meg, ami egészen új ízvilágot kölcsönöz a japán édességnek.

Hiába gondolnád azt a neve alapján, hogy egy olasz finomságról van szó, valójában ez a fajta fagylalt Németországból származik!

Első ránézésre pontosan úgy néz ki, mint egy tál spagetti, azonban ez egy isteni finom desszert, amit egyre többen imádnak.

A tészta valójában vanília fagylalt, ami még szinte fagyott állapotában kerül a tányérra, hogy aztán fokozatosan felolvadjon.

A paradicsomszószt eperpürével imitálják, a sajt helyett pedig kókuszreszeléket szórnak rá, így tényleg nagyon finom lesz a végeredmény.