A legfurcsább babanevek, amiket valaha anyakönyveztek

Boros Mariann
Írta: ,
A legfurcsább babanevek, amiket valaha anyakönyveztek

A kilencvenes években még ritkaságszámba ment, ha valakit Izaurának vagy Eszmeraldának neveztek el az éppen aktuális szappanoperák hatására, ám az elmúlt években a sorozatkarakterek nevei mellett a legváltozatosabb fiú- és lányneveket anyakönyveztették hazánkban. Megmutatjuk, melyek ezek közül is a legérdekesebbek!

Termések, állatok, kis izék

Érdekes belegondolni, hogy vajon mi járhat a fejében annak a szülőnek, aki Babérnak, Fahéjnak vagy épp Rozmaringnak nevezi el a gyermekét, mindenestre a fűszernövények több fajtáját anyakönyvezték már az évek során hazánkban.

A fentiek mellett már bejáratott név a Sáfrány, Majoranna vagy akár Ánizs is, a Gyömbérnek pedig az angol verziója is anyakönyvezhető, méghozzá Dzsindzserként.

Természetesen a gyümölcsök is ihlettek már meg szülőt névadásra, és itt nem az Almára gondolunk, hanem a sokkal szokatlanabb Dióra, Barackra, Cseresznyére, Eperre, Bodzára vagy Gesztenyére.

Film- és mesehősök Kép forrása: Farzona Rakhmonova

A Gyűrűk ura trilógia általában a férfiak körében népszerű, így gyaníthatóan az apukák keze lehet a dologban, hogy Magyarországon is él legalább egy Frodó vagy Gandalf, de a kis Anakin esetében is úgy sejtjük, hogy a Star Wars-rajongó papa volt a hunyó.

Persze, a hagyományosabb történetek is megihlették már a szülőket névadáskor, ennek köszönhetően egy Hófehérke is él valahol, akinek remélhetőleg vidámabb élete van, mint a Grimm-mese hősének.

A magyar költészet is rengeteg lehetőséget kínál, mellyel, ha tehetik, élnek is a szülők. Weöres Sándor Bóbitájára minden bizonnyal sok gyerek hajtja álomra a fejét – talán köztük van a kis Bóbita is, az ő szüleinek ugyanis végül engedélyezték ezt a nevet, miután több éven át visszadobta az Akadémia.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba