A legfurcsább babanevek, amiket anyakönyveztek

Boros Mariann
Írta: ,
A legfurcsább babanevek, amiket anyakönyveztek

A kilencvenes években még ritkaságszámba ment, ha valakit Izaurának vagy Eszmeraldának neveztek el az éppen aktuális szappanoperák hatására, ám az elmúlt években a sorozatkarakterek nevei mellett a legváltozatosabb fiú- és lányneveket anyakönyveztették hazánkban. Megmutatjuk, melyek ezek közül is a legérdekesebbek!

Magyarosított nevek Kép forrása: digitalcameraworld.com

A hazai anyakönyvezés szabályai szerint a külföldi eredetű neveket a magyar helyesírásnak megfelelően kell írni, és talán a Dzsenifer így leírva már nem lep meg senkit, de a már említett Dzsindzser, vagy éppen Nenszi és Zsüsztin nevét olvasva azért kikerekedik az ember szeme.

A fiúnevek között már megszoktuk a Kevint, amit legalább ugyanúgy kell írni, mint eredetileg, még ha a hangzása idegennek is hat. A kis Kevin pedig jó barátságot köthet nem csak Mátéval vagy Bencével, hanem Brájennel, Kventinel, Krisztoferrel, Nikolasszal vagy Rokkóval is.

Film- és mesehősök Kép forrása: Farzona Rakhmonova

A Gyűrűk ura trilógia általában a férfiak körében népszerű, így gyaníthatóan az apukák keze lehet a dologban, hogy Magyarországon is él legalább egy Frodó vagy Gandalf, de a kis Anakin esetében is úgy sejtjük, hogy a Star Wars-rajongó papa volt a hunyó.

Persze, a hagyományosabb történetek is megihlették már a szülőket névadáskor, ennek köszönhetően egy Hófehérke is él valahol, akinek remélhetőleg vidámabb élete van, mint a Grimm-mese hősének.

A magyar költészet is rengeteg lehetőséget kínál, mellyel, ha tehetik, élnek is a szülők. Weöres Sándor Bóbitájára minden bizonnyal sok gyerek hajtja álomra a fejét – talán köztük van a kis Bóbita is, az ő szüleinek ugyanis végül engedélyezték ezt a nevet, miután több éven át visszadobta az Akadémia.

Fókuszban

Egy bevált módszer, amivel nyugodtan aludhatsz a megfázás alatt

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!