Lakóépületek a nagyvilágból, amiktől garantáltan elakad a szavad

Zabolai Margit
Írta: ,
Lakóépületek a nagyvilágból, amiktől garantáltan elakad a szavad

Öt négyzetméteres garzon Párizsban, kiadó sátor egy londoni nappaliban – gyakran hallunk ilyen és ezekhez hasonló ingatlanokról, de vannak, akik akkora erkélyen isszák a reggeli kávét New Yorkban, mint egy fél magyar falu.

432 Park Avenue, New York

Kép forrása: dberke.com

Az egyébként is legendás Park Avenue-n a 432-es szám alatt 2015-ben épült meg a Nagy Alma legújabb felhőkarcolója, de a tervezők nem egy szerény hétvégi házikót álmodtak erre a telekre. Az impozáns épület Harry Macklowe terveit dicséri, és állítólag klasszicista-modernista stílusban épült. Mondjuk ennek ellenére kívülről szerintünk úgy néz ki, mint akármelyik felhőkarcoló, de mit is tudhatunk mi...

Kép forrása: dberke.com

Földi halandó számára azonban inkább az épület belseje lehet lenyűgöző: a hatalmas toronyban a legkisebb lakások 135 négyzetméteresek, de lehet egész, 750 négyzetméteres szinteket is vásárolni (stipi-stopi 7. emelet!), ha valaki privát szférára vágyik a sosem alvó város fölött. A fürdőszobákat mindenhol márvány borítja, a csapokat és az egyéb kiegészítőket pedig egyedien tervezték kifejezetten ebbe az épületbe. A látványterveken hatalmas konyhák és fényárban úszó nappalik terülnek el az óriási ablakok mögött, és még valószínűleg az is szívesen venne egy habfürdőt abban kádban, amiből a New York fölött lenyugvó napban gyönyörködhet, akinek olyan tériszonya van, mint nekem.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba