5 különleges kutya, aki világrekordot döntött

Zabolai Margit
Írta: ,
5 különleges kutya, aki világrekordot döntött

Kép forrása: unsplash

Ha bennünket kérdezel, szerintünk minden egyes kutya különleges, de van néhány olyan szőrös négylábú, aki szokatlan tulajdonságával tűnik ki a többi társa közül. Mi mindegyiket imádjuk – te melyiknek vakargatnád meg legszívesebben a fülét?

Rin Tin Tin minden kétséget kizáróan Hollywood történetének egyik leghíresebb kutyája.

A német juhászt még az első világháború idején mentették a csatamezőről, hogy aztán számos film kedvenc karaktere legyen az 1920-as években.

A filmes legenda szerint 1929-ben a Legjobb Színésznek járó legtöbb szavazatot is ő kapta meg, de mivel az Akadémia úgy ítélte meg, nem adhatja az Oscar-díjat egy kutyának, a szobrocskát végül ebben az évben Emil Jannings kapta meg.

Akár igaz a történet, akár nem, az biztos, hogy Rin Tin Tin örökre beírta magát a filmtörténetbe.

Kevés dolog van, ami egyszerre annyira undi és mégis szívmelengető, mint amikor a kutyád önmagáról megfeledkezve hatalmas, nyálas puszit nyom az arcodra, színtiszta szeretetből.

A Dél-Dakotában élő Carla Rickertnek bizonyára bőven jut a jóból, az ő hű társa ugyanis Mochi Rickert – vagy ahogy a család hívja, Mo –, a világ leghosszabb nyelvű kutyája.

Mo egy mentett bernáthegyi, aki még két éves korában került Carlahoz, és hamarosan kiderült, nem csak a gazdája érzi úgy, hogy az ő kutyája mintha ütősebb puszikat adna más kutyákhoz képest.

Mo hivatalosan is tartja a világrekordot 18 és fél centiméteres nyelvével!

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján