5+1 kultikus régi rajzfilmsorozat, amikre jó visszaemlékezni

Raczky Júlia
Írta: ,
5+1 kultikus régi rajzfilmsorozat, amikre jó visszaemlékezni

Ki ne imádott volna gyerekkorában rajzfilmeket nézni? Emlékszem, anno képes voltam minden egyes este addig nyaggatni a családot, míg végül az általam áhított műsorra nem kapcsoltak. A legnagyobb kedvenceim természetesen a rajzfilmsorozatok voltak, most össze is gyűjtöttem közülük azokat, amelyeknek hőseit valószínűleg mindenki ismeri!

A nagy ho-ho-ho horgász Kép forrása: cultura.hu

A sorozat emblematikus és fülbemászó bevezető refrénjét valószínűleg mindenki el tudná magában énekelni, hiszen ezt a mesét is rengeteg alkalommal tűzték műsorra.

A két főhős nem más, mint a horgászás-mániában szenvedő ho-ho-horgász, és a szintén ehhez a hobbihoz vagy szenvedélyhez kapcsolható Főkukac, aki csalétekhez képest egészen beszédes.

Roppant szórakoztató, ahogy a horgászni vágyó főhőst látjuk különböző elborult szituációkban, például mikor a fürdőkádban próbál hódolni a szenvedélyének. 

Mézga Család Kép forrása: Filmtekercs

A Mézga Család minden idők egyik legnépszerűbb magyar sorozata

2004-ben, amikor az egészet újravetítették, több mint félmillióan ültek a tévékészülékek elé.

Kedvenc mesénk egyébként külföldön is nagy sikert aratott,  ami nem is csoda, hiszen a különböző kütyüket bütykölő Aladár és családja mindig jó indokot szolgáltatott a nevetésre.

Mézga Géza ügyefogyott alakja, és a sosem látott, csak emlegetett Hufnágel Pisti, akihez Paulának hajdanán hozzá kellett volna mennie – örökre az ember emlékezetébe vésődik, ha egyszer látta.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!