Kultikus régi rajzfilmsorozatok, amikre jó visszaemlékezni

Írta: ,

Ki ne imádott volna gyerekkorában rajzfilmeket nézni? Emlékszem, anno képes voltam minden egyes este addig nyaggatni a családot, míg végül az általam áhított műsorra nem kapcsoltak. A legnagyobb kedvenceim természetesen a rajzfilmsorozatok voltak, most össze is gyűjtöttem közülük azokat, amelyeknek hőseit valószínűleg mindenki ismeri!

Mézga Család Kép forrása: Filmtekercs

1/6 Mézga Család

A Mézga Család minden idők egyik legnépszerűbb magyar sorozata

2004-ben, amikor az egészet újravetítették, több mint félmillióan ültek a tévékészülékek elé.

Kedvenc mesénk egyébként külföldön is nagy sikert aratott,  ami nem is csoda, hiszen a különböző kütyüket bütykölő Aladár és családja mindig jó indokot szolgáltatott a nevetésre.

Mézga Géza ügyefogyott alakja, és a sosem látott, csak emlegetett Hufnágel Pisti, akihez Paulának hajdanán hozzá kellett volna mennie – örökre az ember emlékezetébe vésődik, ha egyszer látta.

Dr. Bubó Kép forrása: gyerek-tabor.hu

2/6 Dr. Bubó

Br. Bubó egy szórakozott orvos, aki egy erdei tölgyfa belsejében alakította ki rendelőjét, ahova a hely minden állatkája betér időnként különböző panaszokkal, melyek általában lelki eredetűek.

Ezeket igyekszik Dr. Bubó hellyel-közzel megfejteni, azonban ez nem mindig sikerül, ez szolgáltatja a sorozat komikumát.

Emellett a szóviccek kedvelői is örvendhetnek egy-egy epizód láttán, itt hívják ugyanis például a kocsmát lúdtalpon állónak, és az őrmester madarat Sólyom csőrmesternek.

Frakk, a macskák réme Kép forrása: lexi.hu

3/6 Frakk, a macskák réme

Az alapkonfliktust Frakk, az öregedő, zsörtölődő kutya és az általa lakott kertes házban élő másik két macska, Lukrécia és Szerénke viszonya szolgáltatja.

A cicák ugyanis ott igyekszenek borsot törni a fájdalmasan csaholni tudó kutya orra alá, ahol csak tudnak, mindemellett pedig igyekszenek Irma néni és Károly bácsi kegyeit és elismerő pillantásait is elnyerni előle.

A cicák természetesen Irma néni, Frakk pedig Károly bácsi kedvence.

Pompom meséi Kép forrása: moly.hu

4/6 Pompom meséi

AZ 1979-ben és 1980-ban elkészített két évadot hosszú évekig sugározták a magyar tévécsatornák, hiszen Pompom meséi mindenkit elbűvöltek.

A végtelenül kedves mesében Pompom (aki rendelkezett az alakváltoztatás képességével, és általában egy fán csücsült) és Picur barátságát ismerhetjük meg, illetve azt is nyomon követhetjük, hogyan tud Pompom parókává alakulni.

A nagy ho-ho-ho horgász Kép forrása: cultura.hu

5/6 A nagy ho-ho-ho horgász

A sorozat emblematikus és fülbemászó bevezető refrénjét valószínűleg mindenki el tudná magában énekelni, hiszen ezt a mesét is rengeteg alkalommal tűzték műsorra.

A két főhős nem más, mint a horgászás-mániában szenvedő ho-ho-horgász, és a szintén ehhez a hobbihoz vagy szenvedélyhez kapcsolható Főkukac, aki csalétekhez képest egészen beszédes.

Roppant szórakoztató, ahogy a horgászni vágyó főhőst látjuk különböző elborult szituációkban, például mikor a fürdőkádban próbál hódolni a szenvedélyének. 

A kockásfülű nyúl Kép forrása: kucko.puskinmozi.hu

6/6 A kockásfülű nyúl

A kockásfülű nyulas plüssállatok egy időben igazán felvirágzóban voltak, nagyjából minden harmadik háztartásban találhatott az ember egyet valamilyen méretben.

A figura persze nem véletlenül volt ilyen népszerű: a hosszú, rózsaszín kockás fülek ugyanis roppant mód kreatívan voltak kihasználva, hiszen propellerként is működtek és repülni lehetett velük. 

Különleges tulajdonságaival és jóságával a nyuszi persze mindig megoldotta a rá váró feladatokat, mi pedig sosem tudtunk betelni az epizódok újranézésével.