Különleges képesség vagy őrült megszállottság? Megdöbbentő rekordok a nagyvilágban

Írta: ,

Az emberek mindenkinél jobban tudják, hogyan kell kijjebb tolni a határokat. Szeretjük felülmúlni a képességeinket, új dolgokat kipróbálni és makacsul küzdünk azért, hogy valamiben mi legyünk a legjobbak. Egyeseknek ez életcél, mások számára a sors alakítja úgy, hogy bekerül a Guinness Rekordok könyvébe. A 2017-es kiadás elképesztő teljesítményeiből szemezgettünk.

Nők az elsők közt Kép forrása: commons.wikimedia.org

1/5 Nők az elsők közt

Szerencsére nem csak a férfiakat vonzza az űrutazás. Az olasz Samantha Cristoforetti azzal a céllal lett asztronauta, hogy különböző kísérleteket végezzen a súlytalanság állapotában.

Kísérleteire bőven volt ideje, hazautazását ugyanis elhalasztották. Egy híján 200 napot töltött az űrben, ezzel megdöntötte az egyhuzamban az űrben töltött idő női rekordját.

A Földön is akadnak rekorder nők, Jeanne Barretnek ugyan férfi ruhába kellett bújnia 1766-ban, de így is ő lett az első nő, aki körbe hajózhatta a Földet.

A legtöbb gyermeket pedig egy orosz asszony szülte az 1700-es években. Valentina Vassilyev nem kevesebb, mint 69 újszülöttnek adott életet.

Négyszer születtek négyes ikrei, hétszer hármas ikreket hozott világra és 16 ikerpár boldog édesanyja lehetett.

Rubik kocka Kép forrása: lex18.com

2/5 Rubik kocka

Magyar találmány, Rubik Ernő nevéhez köthető, a legtöbb rekordot mégis az Egyesült Államokban tartják a bűvös kockához kötődően.

Lucas Etternek 5 másodpercre sem volt szüksége ahhoz, hogy a világbajnokságon kirakja a hat színű kockát.

Igaz, ő mindkét kezét használhatta.

Egy kézzel az ausztrál Feliks Zemdegs teljesítette a feladatot leggyorsabban, hétig sem kellett számolni és megdőlt a rekord.

A lengyel Jakub Kipának is elnézzük, hogy nem az örökkévalóságig, csak 20,57 másodpercig tekergette a kockát, mentségére legyen mondva, hogy ő valamiért inkább a lábával hajtotta végre a kísérletet.

Ugrás a gyermekmedencébe Kép forrása: dailymail.co.uk

3/5 Ugrás a gyermekmedencébe

Az amerikai Darren Taylor vélhetően kisgyermekkora óta szeret medencébe ugrálni, s nem fél a kihívásoktól. Valószínűleg ezért is lett kaszkadőr. Számos film forgatása közben vállalta a veszélyeket az eredeti szereplő helyett, de szabad idejében is szívesen hódol önveszélyes szokásainak.

Darent Placcs Professzornak is nevezik, ő az, aki egyelőre a legmagasabbról ugrott bele egy 30 cm vízmélységű gyermekmedencébe, sérülés nélkül.

A kaszkadőr egy 11,56 méteres állványról vetette magát a mélybe, stílusosan úszógumival, búvárszemüvegben és karúszókkal.

De ha már víz és medence, ezen a ponton mindenképpen meg kell említenünk Hosszú Katinkát, aki 200 méteres vegyesúszásban 2 perc 6,12 másodperces idővel kategóriájában a világ leggyorsabb úszójának számít.

Csoki minden mennyiségben

4/5 Csoki minden mennyiségben

Nagyon jó gyermek lehetett, aki megkaphatta a világ eddigi legnagyobb csokoládé tojását. Az édességet ugyanis hat mestercukrász készítette három héten át.

Végül a súlya 1,7 tonna lett, magassága pedig kereken 5 méter. Mégis eltörpülne a világ legnagyobb húsvéti tojása mellett, amit szintén olasz cukrászok alkottak meg.

A tojás magassága 10,39 méter volt (és 7200 kg), tehát akkora, mint két londoni emeletes busz egymás tetején. A csokoládé azonban az ilyen rekordok nélkül is hatalmas üzlet.

A legnagyobb forgalmat bonyolító édességgyártó a Cadbury, amely évente 6,2 milliárd dolláros (kb. 1736 milliárd forint) bevételre tesz szert a nassolnivalóival.

De miért? Kép forrása: niagarafallsreview.ca

5/5 De miért?

Az extremitást kereső emberek olykor elképesztő dolgokkal szórakoztatják környezetüket. A kanadai Sweet Pepper Klopek például azzal kísérletezik rendszeresen, hogy egy perc alatt minél több egérfogót tudjon a nyelvére csattintani. Klopek 60 másodperc alatt 58 egérfogóval tudta végrehajtani a műveletet, ezzel bekerült Guinness Rekordok könyvébe.

Eközben mások a kardnyelés közbeni hátraszaltót gyakorolják. Így tesz James Loughron is. Az ausztrál zsonglőr egy 41 cm hosszú karddal a torkában 20 hátraszaltót hajt végre egy perc alatt. Azért csak ennyit, mert a kard miatt nem tud levegőt venni és ez egy kicsit megnehezíti a kísérletet.

A füllyukasztás önmagában is egy megosztó szokás. Egyesek csodálják a fültágítókat, mások viszolyognak tőle. A brit Johnny Strange az előbbiekhez tartozhat, ő szabadidejében közel 7 mázsás kisrepülőgépket húz el úgy, hogy egy kampót akaszt a fülébe. Hogy miért? Mert élvezi.

Ahogyan Vittorio Innocente is a kerékpározást. Persze nem a kerékpárúton, hanem a tenger mélyén. Az olasz bringás 66,5 méteres mélységbe is hajlandó lemerészkedni csak azért, hogy nyeregbe pattanjon és több mint hat métert biciklizzen a halak között. Ezzel ő is világrekorder.