Különleges képesség vagy őrült megszállottság? Megdöbbentő rekordok a nagyvilágban

Göcző Nóra
Írta: ,

Az emberek mindenkinél jobban tudják, hogyan kell kijjebb tolni a határokat. Szeretjük felülmúlni a képességeinket, új dolgokat kipróbálni és makacsul küzdünk azért, hogy valamiben mi legyünk a legjobbak. Egyeseknek ez életcél, mások számára a sors alakítja úgy, hogy bekerül a Guinness Rekordok könyvébe. A 2017-es kiadás elképesztő teljesítményeiből szemezgettünk.

Nők az elsők közt Kép forrása: commons.wikimedia.org

Szerencsére nem csak a férfiakat vonzza az űrutazás. Az olasz Samantha Cristoforetti azzal a céllal lett asztronauta, hogy különböző kísérleteket végezzen a súlytalanság állapotában.

Kísérleteire bőven volt ideje, hazautazását ugyanis elhalasztották. Egy híján 200 napot töltött az űrben, ezzel megdöntötte az egyhuzamban az űrben töltött idő női rekordját.

A Földön is akadnak rekorder nők, Jeanne Barretnek ugyan férfi ruhába kellett bújnia 1766-ban, de így is ő lett az első nő, aki körbe hajózhatta a Földet.

A legtöbb gyermeket pedig egy orosz asszony szülte az 1700-es években. Valentina Vassilyev nem kevesebb, mint 69 újszülöttnek adott életet.

Négyszer születtek négyes ikrei, hétszer hármas ikreket hozott világra és 16 ikerpár boldog édesanyja lehetett.

Rubik kocka Kép forrása: lex18.com

Magyar találmány, Rubik Ernő nevéhez köthető, a legtöbb rekordot mégis az Egyesült Államokban tartják a bűvös kockához kötődően.

Lucas Etternek 5 másodpercre sem volt szüksége ahhoz, hogy a világbajnokságon kirakja a hat színű kockát.

Igaz, ő mindkét kezét használhatta.

Egy kézzel az ausztrál Feliks Zemdegs teljesítette a feladatot leggyorsabban, hétig sem kellett számolni és megdőlt a rekord.

A lengyel Jakub Kipának is elnézzük, hogy nem az örökkévalóságig, csak 20,57 másodpercig tekergette a kockát, mentségére legyen mondva, hogy ő valamiért inkább a lábával hajtotta végre a kísérletet.