Külföldön akarok élni! Az érem másik oldala, a negatívumok – II. Rész

Stumpf Bea
Írta: ,

Korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy milyen előnyökkel és pozitívumokkal jár, ha úgy döntesz, hogy rövidebb-hosszabb ideig külföldön élsz majd. Többek között szuperül megtanulod majd a nyelvet, fejlődik a személyiséged, toleránsabb leszel és jobban kezeled majd a változást az életedben. Ez mind csodásan hangzik, de senki nem beszél a negatívumokról, pedig a döntés előtt ezt is érdemes megfontolni. Lássuk, mik ezek!

A rutin már nem rutin Kép forrása: lifestylefiles.tumblr.com

Külföldön élni tehát izgalmas, úgy tűnik, szinte mindenki kipróbálja egy kis időre az életében és amikor visszatér (ha ez egyáltalán megtörténik), akkor szuper élményekkel és egy sokkal erősebb személyiséggel tér haza.

Azt viszont senki nem említi, hogy ehhez, főleg az elején nagyon sok munka és még több türelem kell.

Az otthon már megszokott rutin feladatok egy új országban az első hetekben valóságos kihívást fognak majd jelenteni, hiszen a napi bevásárlás, a lakással kapcsolatos ügyintézés vagy a munkahelyi teendők az elején biztosan több időt és energiát elvesznek majd, mint ahogy eleinte gondolnád.

Lehet, hogy hallottad már ezt a kifejezést, de valójában nem tudod, hogy mi fán terem és mit kezdj vele.

A kulturális sokk egy külföldi országba költözés során főként az első időszakban jelentkezhet, amikor az aggodalom, a meglepetés, a bizonytalanság vagy a tájékozódási zavar szinte a mindennapjaid része.

Eleinte ugyanis, még akkor is, ha korábban már éltél külföldön, nehéz lesz hozzászokni az adott kultúra jellegzetességeihez, ahhoz, ahogy beszélnek, az étkezési rutinhoz, a mindennapi szokásokhoz, a munkamorálhoz, az életmódhoz, azaz minden olyan tényezőhöz, ami a mindennapjaidat befolyásolja.

 

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?