Kozmikus kapcsolódások rendszerében élünk

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
Kozmikus kapcsolódások rendszerében élünk

László Ervin 1932-ben született Budapesten, majd családjával az Amerikai Egyesült Államokba költözött. Zenei csodagyerek volt, zongoraművészként kezdte pályáját, és bejárta a világot. Később egy betegsége folytán karrierje félbeszakadt, és filozófus lett. 1999-ben szerepelt a Világokon át című televíziós ismeretterjesztő sorozatban. Kozmikus kapcsolatok (Magyar Könyvklub, 1996) című könyvéből idézünk.

Világegyetemek

„Ha a világegyetem nem az ősrobbanásban keletkezett, hanem csak újjászületett egy ’robbanás’ során, akkor megtudhatnánk valamit arról az állapotról is, amelyből világra jött. Lehet, hogy ez a kozmikus anyaméh már ’tájékoztatást’ kapott a korábbi világegyetemekről, amelyek megelőzték a miénket.

Világegyetemünk örökölhetett néhány jellegzetes vonást a korábbi világegyetemektől. Ilyen öröklés kétségtelenül lehetséges, feltéve, hogy van egy fizikai közeg, amely továbbítja a jellegzetességeket az ’anya-világegyetemtől’ a mi ’utód-világegyetemünkbe’. Az itt vázolt megközelítés szerint létezik ilyen közeg: a pszi-mező.

Ha ez a mező nem akkor alakult ki, amikor a mi világegyetemünk született, és ha ez a valaha létezett összes világegyetemek emlékezete, akkor képes volt korábbi univerzumok nyomait átadni a miénknek. Nem valószínű, hogy világegyetemünk ’tiszta lappal’ kezdett: a vákuumenergia-tenger, amelyből ered, feltehetően korábbi világegyetemek kódolt nyomaival volt tele.”

Energia mindenütt

„Az indiai upanisádokban a kozmosszal együtt keletkezett, energiával teli tér neve Akasa. Ez az a tömény szubsztancia, amely áthatja a többi négy szubsztanciát (a levegőt, a tüzet, a vizet és a földet).

Ez a rendkívül finom szubsztancia (ősanyag) betölti az egész teret, és mindent megteremt, ami csak létezik benne.

Kezdetben csak Akasa volt, és végül csak Akasa marad. Akasából lesz a Nap, a Föld, a Hold, a csillagok és az üstökösök, Akasa válik állattá és emberi testté és növénnyé; belőle lesz minden, ami létezik. Egy ciklus végén minden visszaolvad Akasá-ba, hogy a következő ciklusban ismét létrejöjjön belőle. A Prána pedig a végtelen és mindenható hatalom, amely Akasára hat.

Swami Vivekananda beszámolója szerint a Prána mozgás, gravitáció és mágnesesség: jelen van az emberi cselekvésben, a testi idegfolyamatokban, és még a gondolat erejében is. Végül minden erő ismét beleolvad Pránába, ahogyan minden dolog visszaalakul Akasává. És ami a legérdekesebb: ez utóbbi megőrzi mindannak a nyomát, ami a világegyetemben történt. Az ún. Akasa-krónika az ön-teremtő és emlékező univerzum maradandó memóriája.”

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra