10 könnyű mód, hogy zöldebb lehess – mert a Földünkre ráfér a megkönnyebbülés

Marity Mira
Írta: ,

Ha nem is magunk miatt, de a gyermekeink és az unokáink érdekében mindnyájunknak kicsit tudatosabban kellene bánnunk az egyre fogyatkozó energiaforrásainkkal. Jóval nagyobb gondot kellene fordítanunk a környezetünkre, még ha ez oly nehézkes is a hektikus és gigafogyasztó 21. századi életmódunkkal. Egy cseppnyi idő- és energiaráfordítással, apró odafigyeléssel és szuperkönnyű ötletekkel „zöldebbé” válhatunk, és a bolygónk több esélyt kaphat a túlélésre.

Legyen saját ivópalackod

A műanyag palackok szennyezik a környezetet, feleslegesen drágák, és az egészségre is károsak lehetnek, ha többször használják őket. Ha beleinvesztálsz egy saját ivópalackba vagy hordozható termoszba, nem csak pénzt takarítasz meg, hanem a Földet is megkíméled az extra műanyag terhétől.

Térj át a méhviaszra

Az áttetsző konyhai nylonfólia helyett használj méhviasz fóliát. Ez a vékony csomagolóanyag 100 százalékban természetes. Az ételt frissen tartja és többször felhasználható. A folpack-kal, alufóliával és szalvétával szemben lebomlik és nem szennyezi a környezetet.