Ha ez igaz rád, sajnos könnyű célpont vagy a tolvajok számára

Szirák Viki
Írta: ,

Manapság sosem lehet elég óvatos az ember, ha kilép az utcára, hiszen néha a legváratlanabb pillanatban kerülhetsz veszélyes helyzetbe. Ha pedig látszik rajtad, hogy erre nem is számítasz, azt a tolvajok könnyedén észrevehetik, és ki is használhatják. Ezért érdemes kiderítened, az alábbiak mennyire igazak rád; ha ugyanis teljes mértékben magadra ismersz, valószínűleg könnyű célpont vagy számukra.

A zsebtolvajok mindig megfigyelik, ki hol tartja a nagyobb értékeit.

Ha megállsz az utcán, és elkezdesz nézni valakit, azt láthatod, hogy előbb-utóbb automatikusan, szinte észrevétlenül megérinti a zsebeit, hogy megbizonyosodjon arról, megvannak-e a cuccai.

Ez az, amit kifigyelnek a tolvajok, mert így azonnal tudni fogják, hova kell nyúlniuk az értékekért.

És sajnos sokuknak olyan kifejlett módszereik vannak, hogy észre sem veszed, ha valaki a zsebedbe nyúlt, és már nincs ott a cuccod.

Ezért próbáld meg minél biztonságosabb helyen, becipzározott táskában, zsebben tartani az értékeidet.

Persze jó is az, ha elmerülhetsz egy kicsit a gondolataidban, és kikapcsolhatod a külvilág zaját, de nagyon sok szempontból veszélyes lehet a zenehallgatás.

Még buszon utazva nem is olyan nagy gond, de ha az utcán sétálsz, azzal felhívhatod magadra a tolvajok figyelmét.

Sőt, ez még balesetveszélyes is.

Ugyanez a helyzet azokkal, akik zenét hallgatva mennek el futni.

Ha mindenképpen szükséged van a dalokra ahhoz, hogy tartani tudd a tempót, csakis olyan környezetben menj el sportolni, ahol sokan vannak, és nincsenek mások elől viszonylag rejtett szakaszok.