Kíváncsi vagy, melyek voltak a legnépszerűbb nevek, amikor megszülettél? Mutatjuk a listát

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Kíváncsi vagy, melyek voltak a legnépszerűbb nevek, amikor megszülettél? Mutatjuk a listát

Kép forrása: unsplash

Az óvónénik már nem lepődnek meg a Noeleken és Jázminokon, de szinte egyáltalán nem találkoznak Erzsébetekkel vagy Gézákkal. Hogy a névdivat változik, egyes nevek háttérbe szorulnak, majd újra a listák élére kerülnek, teljesen természetes dolog. De tudod, hogy a te neved mennyire volt gyakori akkoriban, mikor születtél, és vajon később is gyakori volt-e? A magyarnevek.hu statisztikáiban utánanéztünk kicsit a dolgoknak.

Az évezred utolsó öt évében nagy változás zajlik a fiúnevek között is, egészen új nevek kerülnek az első ötbe, és rögtön a lista élére is: ebben az időszakban a legtöbb kisfiú a Dávid nevet kapja, őket követik a Bencék, a Dánielek, a Tamások és a Máték.

A lányok körében a a legnépszerűbb most a Vivien, második helyen a Viktória áll, és a korábbi listavezető Alexandra csak a harmadik helyre jutott.

Bekerül viszont negyedik helyre az Anna, hogy megkezdje a következő évtizedekre elhúzódó diadalmenetét, az ötödik helyre pedig a Fanni kerül.

A következő időszakban a fiú nevek körében is változás állt be, mintha ekkor az apukák is szívesebben adtak volna modern nevet a gyerkőcöknek.

A László ugyan továbbra is az élbolyban van, de már az 5.helyre került, az első helyen a Tamás áll, majd azt a Gábor, Péter és Zoltán követi.

A lányok körében hirtelen megjelenik, és rögtön az első helyre ugrik az Alexandra név, a régi nevek közül egyedül a Katalin marad népszerű, továbbra is a negyedik helyen áll.

A második leggyakoribb név a szintén újdonságnak számító Nikolett, a harmadik az Anita, az ötödik pedig a Krisztina lett, az Andrea leszorult a hatodik helyre.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!