Kisfaluból nagyvárosba: 7 dolog, amit megtapasztalsz költözés után

Kerekes Vivien
Írta: ,

A költözés mindig egy kisebb kalandnak számít, különösen abban az esetben, ha egy csendes faluból költözöl be a pörgős fővárosba. Ha veled is előfordult már ilyesmi, ezek a dolgok garantáltan ismerősek lesznek!

Egyszerűen muszáj mindent megkóstolnod! Már hozzászoktál ahhoz, hogy a faluban nincsenek kajáldák, ahova beülhettek a barátaiddal, így általában a legközelebbi városba kellett beutaznotok emiatt. Csakhogy most elég kipillantanod az ablakon, és máris három étteremmel nézel szembe – és mindegyik más ország konyháját kínálja neked.

Ráadásul nem kell attól félned, hogy 8-kor minden bezár: rengeteg hely tart nyitva éjfélig, sőt, a házhozszállítást az éjszaka bármelyik részében választhatod.

Persze azt azért hozzá kell tennünk, hogy egy idő után mindennél jobban hiányzik majd anyukád főztje – ezt ugyanis semmi sem képes felülmúlni.

Különleges fényáradat Kép forrása: flickr, flio 1979

A város fényeit akár órákon keresztül el tudnád nézegetni például a Gellért-hegy tetejéről, meg egyébként szinte bárhonnan.

Ez pedig duplán igaz arra az időszakra, amikor karácsony közeledtével az egész várost ellepik az ünnepi díszítések, és úton-útfélen ilyen meghitt hangulatban találod magad.

Mégis, szinte folyamatosan hiányolod azt a pillanatot, amikor kisétálsz az udvarra az éjszaka közepén, felnézel az égre, és elmerülsz a szikrázó csillagtengerben.