5+1 tény, amivel kínozzuk magunkat Facebookon – Rád hány igaz?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5+1 tény, amivel kínozzuk magunkat Facebookon – Rád hány igaz?

Kép forrása: Parshko/Depositphotos.com

A közösségi oldalt csak kevesen használják arra, amire való. Lassan nagyobb szerep jut a „kémkedésnek”, a nyomozásnak, a rosszkedv villámgyors előállításának, mint az örömteli perceknek. Te mivel kínzod magadat a közösségi oldalon?

Folyton féltékenykedsz és irigykedsz

Ez a kitétel több pontba is beillene, sőt, gyakorlatilag a közösségi oldal negatívumaira egy az egyben ráhúzható.

Az irigység eluralkodhat rajtad az említett nyaralós fotók láttán, ha meglátod az exedet valaki mással, vagy, ha egy nem túl szimpatikus személy ismét letett valamit az asztalra.

A féltékenység kicsit más téma, és inkább akkor jelentkezik, ha az aktuális kedvesed viselkedik másként, mint ahogy azt elvárnád.

Megdöbbentő, de napjainkban gyakran éppen a közösségi oldal miatt indulnak meg a szakítások és a válások, s ennek a hátterében a könnyed ismerkedés, kapcsolattartás és persze a még könnyebb lebukás áll. Csoda, hogy a többség féltékeny?

Nem, de a bizalmat online éppúgy meg kell adni, mint a valóságban. Ha aggaszt valami, akkor inkább kérdezz rá a kedvesednél, ne kezdj el kombinálni, nyomozni, mert abból jó nem sülhet ki. 

Nyaralós fotókat bámulsz

Ez főleg akkor tud nagyon bántó és negatív hatású lenni, ha neked már évek óta se időd, se pénzed nincs arra, hogy egyáltalán elhagyd a lakhelyedet.

Igen, sajnos van ilyen, de attól még értelmetlen másoktól irigyelni a javaikat, hiszen eleve nem látod, ők mit tettek le az asztalra azért, hogy nyaralhassanak.

Teljesen felesleges rosszindulattal telve nyolcszor végignézni azt a több száz képet, amit az ismerősöd feltöltött egy egzotikus szigeten napozgatva.

Ettől se több pénzed, se több időd nem lesz, viszont értékes perceket vesztegetsz el, amiket sokkal hatékonyabban is eltölthetnél. Mi lenne, ha csinálnál egy új költségvetést, vagy kuponos oldalakat böngésznél?

Esetleg utánajárnál, hogyan nyaralnak azok, akik spórolnak, vagy akiknek kevés a szabadidejük?

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?