Kiderítettük: ez Repülős Gizi titka!

Jankovics Anna
Írta: ,

Ha humoromnál akarok maradni, a koros, 89 éves hölgy az ősrégi „klepteszek” törzséből származik – tehát kleptomániás. Örök szerelme és szenvedélye a lopás, úgymond komoly szakember benne… bár akiket meglopott, biztos másként emlegetik őt…

A világhír

Franciaország az egyetlen hely, ahol nem kleptomán hajlamai, törvénybe ütköző tettei miatt ismert, hanem mert énekelt – magyar nótaénekes volt.

Ismerik őt Amszterdamban, Londonban, sőt, most már az osztrák Ruszt városában is.

Ugyanis, miután lelépett az idősek otthonából, odautazott, hogy lopjon. Ám a rendőrök még akció közben lekapcsolták őt.

Mindenki emlékszik a bevásárlóturizmusra, és arra a megalázó mondatra, ami kinn függött a boltban: Magyarok, ne lopjatok!

Most már senki sem vakarja le rólunk, magyarokról, hogy „lopós” nemzet vagyunk. Repülős Gizi tehát szembeszállt a csodás országimázs filmjeink által láttatni akart „innovatív”, okos és ősi, hagyományőrző képpel.

Büszke legyek rá, vagy szégyelljem?

Csinálj bármit, azt jól csináld, és szenvedéllyel. Így fennmaradhat neved az örökkévalóságnak.

Ki ne szeretne ilyen életet élni? Ki ne szeretne maradandót alkotni abban, amit a legjobban szeret és tud csinálni? Ezeknek a paramétereknek mind megfelel a koros hölgy.

Attól függetlenül, hogy azon mosolygok, hogy milyen vagány és kalandos lehetett így élni, még sem tudok azonosulni ezzel az életformával.

A mentségére legyen mondva, hogy a kleptománia egy komoly betegség, így nem a hölgy etikai rendszerével van gond, hanem a fejével.

Ebből az álláspontból nézve viszont csak azt tudom mondani, hogy ez a nő egyszerűen csak megéli az életét, azt, amit a sors rárótt. Nem szorong betegsége miatt, hanem – szerintem – élvezi az életet. Tehát „jól csinálja”…