Gyermekként csúfolták őket, ma viszont a komplett osztálynál többet keresnek

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Egy időben, mikor a modell kifejezést meghallottuk, mindenki a meghamisíthatatlan esztétikumra, a nagybetűs szépségre gondolt. Manapság már tudjuk, hogy a szépség teljesen relatív fogalom, és a legjobb szerződéseket nem feltétlenül azok a modellek kapják, akik kifejezetten gyönyörűek: sokkal inkább azok, akik egyedi külsejükkel felkeltik a potenciális vevők érdeklődését.

Amy volt az első olyan modell, akit úgy alkalmaztak, hogy egy nagyon látványos és feltűnő bőrbetegséggel, a vitiligóval „küszködött”.

A titokzatos kórban szenvedő betegek elveszítik bőrükből, valamit szőr- és hajszálaikból a melanint.

Ennek eredményeképpen teljesen szabálytalan mintázatú, lassan növekvő, fehér foltok jelennek meg a bőrön, továbbá a szőr-és hajszálak is őszülni kezdenek.

Nem meglepő módon Amy elsősorban alapozókat, sminktermékeket népszerűsített, de ma már sokkal inkább előnyére fordítja egyedi külsejét, és a legtöbbször éppen „bőrhibája” kerül középpontba a fotókon.

Connie Chiut már egész biztosan te is láttad valamilyen reklámfilmben, vagy fotón, de minden bizonnyal te is arra asszociáltál, hogy alapos elő- és utómunkálatok előzték meg azt, hogy a modell így nézzen ki.

Ezzel szemben az igazság az, hogy Connie albínó, ami miatt megannyi gúnyolást volt kénytelen elszenvedni fiatalabb korában.

Szerencsére a modellvilágban nyomban sikeres lett, és 25 éves kora óta töretlenül halad előre a karrierje, hiszen rengetegen keresik a legrutinosabb albínó modellt – ő volt ugyanis az első, aki ezzel a veleszületett pigmentációs rendellenességgel tört be a divatiparba.