Késs el és szomszédolj egyet: 6 kattant szeptemberi világnap

Írta: ,

Mint ahogy azt már a sorozatunkból sejtheted, őrült világnapok minden áldott hónapban teremnek. Megint lapozhattunk egyet a naptárban, így jöjjenek hát a szeptemberiek: késéssel, plüssmackókkal, szomszédolással és hülye kérdésekkel!

„Késs el valahonnan!” nap

1/6 „Késs el valahonnan!” nap

Határidők, szabályok, örök rohanás… Mi lenne, ha egyetlen nap erejéig kiszállnál a mókuskerékből, és nem törődnél vele, ki mikorra vár? Ez a világnap arra ösztökél, hogy a saját igényeidet szem előtt tartva szánj egy kis időt magadra. 

A dolgok nélküled is száguldanak tovább – ez ne essen rosszul neked, inkább örülj neki, hogy egy picit hódolhatsz a kedvteléseidnek! A munkáltatók egyelőre nem lelkesednek az ötletért, úgyhogy jobb, ha a szeptember 5-i késést valamilyen más programra időzíted.
Plüssmackó nap

2/6 Plüssmackó nap

Szeptember 9-e az imádnivaló plüssmackóké. Bizonyára neked is volt egy (vagy akár több) ilyen társad kiskorodban, és egyáltalán nem ciki, ha még mindig akad belőlük az asztalodon vagy az ágyadban. 

Tudtad, hogy az angol nyelvű „teddy bear” kifejezés akkor terjedt el, amikor Theodore Roosevelt elnök 1902-ben úgy döntött egy vadászaton, hogy megkímél egy medvét, Morris Mitchtom játékkészítő elkezdett aranyos plüssmackókat gyártani a kegyesség és a jóság jelképeként?
„Ha nincs hír, az jó hír” nap

3/6 „Ha nincs hír, az jó hír” nap

Néha már úgy érzed, csömöröd van a nyakadba ömlő hírektől? A szeptember 11-i jeles alkalom – aminek az időzítése korántsem véletlen – lehetővé teszi, hogy egy kis időre „legálisan” elbújj a világ történései elől, s tényleg csak arra figyelj oda, amire belső indíttatásból kíváncsi vagy. 
Ez a nap a tájékozatlanság helyett inkább azt a fajta tudatosságot promotálja, hogy ne hagyd magad felidegesíteni a hatáskörödön kívül eső történéseken a nagyvilágban – ami a stressz-szegény élet egyik alapja.
A jó szomszédság napja

4/6 A jó szomszédság napja

Szeptember 26-án legyél kedves a szomszédoddal! Sőt, lehetőleg ne csak akkor, mert az egész életedet megmérgezheti, ha van valaki a környezetedben, aki iránt negatív érzéseket táplálsz.

Lehet, hogy tényleg szélsőségesen nehéz személyiségű az illető, viszont ettől még a kezedben a kulcs, hogy te miként éled meg a dolgot. 
A legjobb, amit tehetsz, az elfogadás és az elengedés: minden egyes negatív gondolattal magadat ostorozod, tehát inkább csöngess be hozzá egy szelet (nem ciános!) süteménnyel, és kívánj neki szép napot!
„Gyűrj össze egy fémdobozt!” nap

5/6 „Gyűrj össze egy fémdobozt!” nap

A környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet ez a szeptember 27-i világnap, ami felszólít, hogy alaposan gyűrj össze egy konzerv- vagy üdítős dobozt

A hulladék térfogatának csökkentése és a vágásból adódó sérülésveszély minimalizálására mindig érdemes volna így cselekedned a hasonló anyagú szeméttel, ám ha eddig szimplán csak kidobtad, nem jön rosszul egy kis kampányszerű unszolás, hogy elkezdd.
Jusson eszedbe, hogy az efféle dobozok kilapítás híján akár állatkákat is megsebezhetnek, akik kíváncsian beledugják a fejüket!
„Tegyél fel egy hülye kérdést!” nap

6/6 „Tegyél fel egy hülye kérdést!” nap

Szándékosan nem úgy fogalmaztunk, hogy „Kérdezz hülyét!” nap, mert az kissé kétértelmű – még a végén cselesen érdeklődnél egy szerénynek vélt értelmi képességű embernél, hogy hány óra van, aztán örülnél a humorodnak. 
Ez a nap arról szól, hogy ha valamit mindig is féltél megkérdezni, akkor szeptember 28-án megtedd végre, illetve ha pont akkor beugrik egy nem éppen szokványos kérdés, egy pillanatig se habozz vele előhozakodni.
A „hogy néz ki egy híd alulról?”-tól kezdve a „miért hordasz mikulásos alsógatyát ősszel?”-ig bármi ér!
Októberben ismét jövünk az újabb eresztéssel!