Késs el és szomszédolj egyet: 6 kattant szeptemberi világnap

Írta: ,

Mint ahogy azt már a sorozatunkból sejtheted, őrült világnapok minden áldott hónapban teremnek. Megint lapozhattunk egyet a naptárban, így jöjjenek hát a szeptemberiek: késéssel, plüssmackókkal, szomszédolással és hülye kérdésekkel!

„Késs el valahonnan!” nap

Határidők, szabályok, örök rohanás… Mi lenne, ha egyetlen nap erejéig kiszállnál a mókuskerékből, és nem törődnél vele, ki mikorra vár? Ez a világnap arra ösztökél, hogy a saját igényeidet szem előtt tartva szánj egy kis időt magadra. 

A dolgok nélküled is száguldanak tovább – ez ne essen rosszul neked, inkább örülj neki, hogy egy picit hódolhatsz a kedvteléseidnek! A munkáltatók egyelőre nem lelkesednek az ötletért, úgyhogy jobb, ha a szeptember 5-i késést valamilyen más programra időzíted.
Plüssmackó nap

Szeptember 9-e az imádnivaló plüssmackóké. Bizonyára neked is volt egy (vagy akár több) ilyen társad kiskorodban, és egyáltalán nem ciki, ha még mindig akad belőlük az asztalodon vagy az ágyadban. 

Tudtad, hogy az angol nyelvű „teddy bear” kifejezés akkor terjedt el, amikor Theodore Roosevelt elnök 1902-ben úgy döntött egy vadászaton, hogy megkímél egy medvét, Morris Mitchtom játékkészítő elkezdett aranyos plüssmackókat gyártani a kegyesség és a jóság jelképeként?