Kegyetlenség, amit műveltek, de ennek ellenére sose kapták el őket

Scheftsik Tamás
Írta: ,
Kegyetlenség, amit műveltek, de ennek ellenére sose kapták el őket

Amikor bűnözőkről beszélünk, a legtöbb estben nem egy törékeny nő jut az eszünkbe. Bár igaz, hogy jelentősebb számban akadnak férfiak ebben a „szakmában”, azért a gyengébbik nem is szép számmal képviselteti magát. Ráadásul nem egy esetben különösen kegyetlen és erőszakos elkövetőkről beszélhetünk. Egyesek kultikus alakká léptek elő, mások a névtelenség homályában űzték törvénysértő tevékenységüket, de így vagy úgy, mindannyiuk nevét megismerte az utókor.

A drogbárónő

Griselda Blanco szegény kolumbiai családban látta meg a napvilágot. Hányattatott gyermekkort tudhatott maga mögött, mivel anyja alkoholista volt, ő pedig már 11 évesen kénytelen volt megismerkedni a prostitúció borzalmaival. Ezek után egyáltalán nem meglepő, hogy a hölgy a hivatásos maffiózói szerepkört találta a legvonzóbbnak a lehetőségei közül. 

Nem kis erőfeszítés, és rengeteg gyilkosság árán bandavezérré küzdötte magát, és nem is akármilyenné: korának egyik legkegyetlenebb bűnözője lett. Működési területe kezdetben New York volt, ám amikor a hatóságok felfigyeltek rá, elmenekült Miamiba a férjével együtt. 

Itt tovább folytatta az üzlete felvirágoztatását és terjeszkedését, míg végül 1985-ben letartóztatták az otthonában. A történet mégsem ér véget teljes happy end-del, mivel Blancora nem sikerült rábizonyítani egyetlen gyilkosságot sem, így 2004-ben kiengedték a börtönből, és azonnal visszatoloncolták Kolumbiába.

Mary Surratt

A hölgy volt az első a sorban, akit halálra ítéltek az USA-ban. Bűne nem kevesebb volt, mint hogy segédkezett a 16.

amerikai elnök, Abraham Lincoln meggyilkolásában. 

Árulásért, és gyilkosság kiterveléséért fogták perbe, ahol, bár a bíróság erősen elfogult volt, és a bizonyítás is ingatag lábakon állt, mégis kötél általi halálra ítélték.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!