Kegyetlenség, amit műveltek, ennek ellenére szabadlábon élték le életüket

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Kegyetlenség, amit műveltek, ennek ellenére szabadlábon élték le életüket

Amikor bűnözőkről beszélünk, a legtöbb estben nem egy törékeny nő jut az eszünkbe. Bár igaz, hogy jelentősebb számban akadnak férfiak ebben a „szakmában”, azért a gyengébbik nem is szép számmal képviselteti magát. Ráadásul nem egy esetben különösen kegyetlen és erőszakos elkövetőkről beszélhetünk. Egyesek kultikus alakká léptek elő, mások a névtelenség homályában űzték törvénysértő tevékenységüket, de így vagy úgy, mindannyiuk nevét megismerte az utókor.

A New York-i pokol macskája

A híres amerikai városban a bűnözés egy időben hihetetlen méreteket öltött.

A bandák uralták az utcákat, és az egyiknek, a „Dead Rabbits”-nek volt a tagja Hell-Cat Maggie, aki komoly hírnévre tett szert, mint harcos, és mint bűnöző.

Különleges ismertetőjegye is volt, mégpedig - nevéhez méltóan - rézből készült műkörmöket viselt, melyeket előszeretettel használt fegyverként.

Lizzi Borden

A hölgy története egy kicsit eltér a többiekétől, mivel sohasem sikerült bizonyítani bűnösségét. Lizzi egy nagyon gazdag családba született, ám zsarnoki apja egyáltalán nem örült neki, hogy lány lett.

Anyja a gyerek születése után két évvel meghalt, és ahogyan az lenni szokott, az apa újranősült. Második felesége azonban nem lopta be magát Lizzi szívébe, mivel nagyon közönséges volt.

Visszahúzódva és mélyen vallásosan élte az életét egészen 32 éves koráig, amikor rádöbbent, hogy apja az öröksége nagy részét a féltestvérének szánja. Így nem tudott uralkodni magán, és egy napon, amikor a mostohaanyja éppen a padlót sikálta, egy fejszével 19-szer sújtott le a fejére, majd felkereste apját is, és hasonlóan bánt el vele.

A nyomozás során ő maradt az egyetlen gyanúsított, ám a tárgyaláson a visszafogott viselkedése, ájulása, és az ismerősei kitartó bizonygatása- miszerint a lány nem lenne képes ilyet tenni-, végül is oda vezettek, hogy az ügyét ejtették. Lizzi hatalmas vagyont örökölt s magányosan halt meg 67-éves korában.