5 sorozat, amit régen imádtál, de ma már kínosnak tartod őket

Raczky Júlia
Írta: ,
5 sorozat, amit régen imádtál, de ma már kínosnak tartod őket

Fiatalabb korunkra visszaemlékezve bizony be-bevillanhat néhány ciki pillanat vagy akár hosszabb momentum is. Én is egy ilyen nosztalgiázás közben döbbentem rá arra, hogy az általános iskolás éveimre elég nagy mértékben nyomta rá a bélyegét egy-két sorozat, amit mai fejjel már biztosan nem néznék nap mint nap, talán csak akkor, ha valaki hozzákötözne egy székhez. Felidézni viszont eléggé szórakoztató, és nagyon jókat lehet azon nevetni, hogy milyen sorozatokért voltunk annyira oda anno.

Édes dundi Valentina

Bevallom őszintén, ez a venezuelai telenovella anno még az én gyomromat is megfeküdte, pedig akkoriban még a Ben Stiller filmeket is viccesnek tartottam...

Az alapsztori pedig annyira klasszikus volt: egy kövér, szemüveges, nem kifejezetten szép lányról szólt, aki beleszeret a gazdag, jóképű fickóba, akinek mellesleg, ha jól emlékszem, dolgozott is.

A férfit persze eleinte nem érdekli a csúnyácska lány, mert hát a világ már csak ilyen felszínes, azonban később győzedelmeskedik az igazság, és beleszeret Valentinába, akinek a lelke viszont olyan tiszta, mint a reggeli harmatos rét.

Igazából az egészben az volt a legbosszantóbb, hogy mindig tudta az ember, hogy a csúnya főhősnő úgyis megszépül a végére, és a csúnyaság tulajdonképpen annyit jelentett, hogy az élőben amúgy szexi főszereplőnőre ráraktak egy ronda szemüveget, és valahogy kipárnázták a testét, hogy kövérebbnek tűnjön.

Barátok közt Kép forrása: baratokozt.eoldal.hu

A listám legimpozánsabb, legelső helyén a mai napig tartó magyar szappanopera, a Barátok közt van, amit gondolom, senkinek nem kell bemutatni.

Belegondoltatok már abba, hogy mennyi időbe telne, ha úgy döntenétek, hogy az elejétől végig akarjátok nézni az egészet?

Az eredmény valószínűleg félelmetes lenne, tekintve, hogy a széria most jár körülbelül a 7500. résznél, szóval lehet, hogyha belevágnánk, a hátralévő életünk egy tévével ellátott barlangban telne, ahol 0-24 Barátok közt menne a műsoron.

A legcikibb talán az volt, amikor anno a chips-es zacskókban is Barátok köztös kártyát lehetett találni. Így tulajdonosává válhattál egy nagyon menő BK-kártya gyűjteménynek, ha sok egészségtelen kaját ettél. Én bevallom, gyűjtő voltam, csak sajnos harmadikos általános iskolás koromban valaki kilopta a napközis szekrényemből, ami azóta is nagyon fáj!

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!