Legyél punk és nevezd el a kocsidat: 6 kattant októberi világnap

Írta: ,

Sorozatunkból már sejtheted, hogy az olykor vicces, olykor pedig elgondolkodtató sületlenségek tárháza végtelen. Ebben a szellemben mutatjuk meg októberi összeállításunkat, ami a frappé és a fecsegés szerelmeseinek is kedvez…

„Nevezd el a kocsidat” nap

1/6 „Nevezd el a kocsidat” nap

Fogadjunk, hogy az autódnak máris van neve… de ha esetleg mégsem, a keresztelőt célszerű október 2-ára időzítened, amikor a névtelen verdákat a világnap összes híve felruházza a neki tetsző címkével.

Nem is tudjuk, miért, de a jeles esemény sokkal nagyobb népszerűségnek örvend a hölgyek körében, akik ilyenkor akár plusz egy becenevet is képesek a meglévő mellé rakni, így lesz hűséges négykerekű társuknak hosszabb neve, mint a spanyol uralkodócsalád tagjainak átlagolva.

2/6 „Fogd és vidd” nap

Október 6-án tartják a fogd és vidd napot, aminek az egzakt jelentésével ugyan senki sincs tisztában – mivel talán nincs is neki –, ám rendkívül csábítóan hangzik.

Nem arról szól, hogy élj a számodra felajánlott lehetőségekkel, hanem arról, hogy tarts igényt valamire, és szerezd is meg.

Akadnak, akik a szlogent sarkosan értelmezve akár lopásra is vetemednek ilyenkor, mi azonban még véletlenül sem erre buzdítunk. Sokkal inkább arra, hogy végre tegyél meg valamit, amihez eddig nem volt bátorságod!

Frappé nap

3/6 Frappé nap

„A frappé olyan, mint az isten… mindenkinek mást jelent!” – fogalmazott egy frappékedvelő barátnőm, aki már számtalanszor rácsodálkozott erre a tényre.

Ezt a kávékülönlegességet valahol összeturmixolják a jéggel, valahol fagyit tesznek bele, egyszer pedig epres turmixot szolgáltak fel helyette.

Mindegy, melyik változat a kedvenced: a lényeg, hogy az október 7-i világnapot egy csodafinom frappéval ünnepeld – persze, délután öt után már szigorúan koffeinmentes változattal, nehogy megzavarjon az alvásban!

Szótár nap

4/6 Szótár nap

Október 16-án ünnepeljük könyvespolcunk lassan elfeledett tartozékait, a szótárakat.

Az internet térhódításával egyre kevesebben használnak papír alapú változatot belőle, noha megvan a maga jellegzetes hangulata egy-egy kifejezés keresgélésének.

Az ilyen kötetek szerelmesei ezen a napon kizárólag retró módon „gugliznak”, illetve szókincsük bővítésének céljából nem restek akár csak úgy lapozgatni a szótárakat.

Már az is óriási dolog, ha véletlenszerűen felütsz egyet, és rácsodálkozol az elsőként meglátott szó jelentésére!

Fecsegő nap

5/6 Fecsegő nap

Gyakran mondják rád, hogy neked aztán be nem áll a szád?

Akkor október 21-e a te napod, amikor szüntelenül jártathatod a bagólesődet, hiszen a fecsegés világnapja ez!

Ilyenkor a céltalan csevegés áll a középpontban – tehát ne aggódj, ha éppen nem jut eszedbe semmilyen világmegváltó téma!

Arra azonban ügyelj, hogy a könnyed beszélgetés semmiképpen se csapjon át pletykálásba, mert az már egészen más tészta…

„Legyél egy napra punk!”

6/6 „Legyél egy napra punk!”

Október 25-e remek alkalmat biztosít arra, hogy egy napra ismét lázadó kamaszbőrbe bújj, és igazi punk váljon belőled.

Amennyiben a munkahelyeden nem díjaznák, ha kakastaréjjal, fültágítóval és szegecses bőrcuccokban jelennél meg, elég egy-egy apróbb kiegészítő segítségével becsempészni ezt a stílust az outfitedbe.

A vastag fekete kontúrral készült szemfestés is ebbe a kategóriába tartozik, ám ha bevállalósabb vagy, akár egy új piercing is belefér.

Reméljük, hogy az októberi kattant világnapok között is megtaláltad a kedvenced. Novemberben jövünk az újabb eresztéssel!