Kati és Bali kalandja – 2024 km, két keréken

Boros Mariann
Írta: ,

Barátaim, Kati (31) és Bali (35) hat Angliában töltött év után döntöttek úgy, hogy hazaköltöznek. Egy költözés – pláne ilyen sok idő után – mindig rengeteg szervezéssel és stresszel jár, ám ők korántsem a hagyományos módját választották a dolognak: úgy döntöttek, hogy a két és fél órás repülőút helyett inkább hazabicikliznek. Április 24-én indultak útnak, és május 19-én értek Sopronba, a 24 nap alatt pedig összesen 2024 kilométert tettek meg kétszer két keréken.

Hogy jött az ötlet, hogy hazatekertek? Előtte is sokat bringáztatok?

Kati: Előtte is szerettünk bringázni, de csak rövid, pár napos túrákon voltunk, és napi szinten bicikliztünk a városban. Nem emlékszem pontosan, honnan jött az ötlet, de már évek óta szerettünk volna valami ilyesmit csinálni, és most végre adott volt minden körülmény a megvalósításhoz.

Bali: Én évek óta járok gyalogtúrázni, többször voltam már a Pireneusokban és az Alpokban az öcséimmel. Szerettem volna Katival is egy hosszabb túrára elmenni, de ő utál gyalogolni, bringázni viszont szeret.

Mennyivel volt bonyolultabb megszervezni ezt az utat, mint egy sima költözést?

Bali: Miután minden felesleges dolgunktól megszabadultunk, még mindig maradt nagyjából hat köbméternyi cucc (bútorok nélkül), amit kénytelenek voltunk egy furgonnal hazaküldeni – ezt szerencsére az apukám és az öcsém közösen elvállalta, ezúton is köszönet nekik érte. Ezután három hétig laktunk még a szinte üres lakásban. Érdekes, hogy ebben az időszakban sem igazan hiányzott semmi az életünkből – ez picit elgondolkodtatott, hogy mennyire voltak fontosak azok a dolgok a dobozokban…

Kati: A hajvasalóm azért kicsit hiányzott… Maga a túra viszont igazából nem igényelt sok szervezést, mivel egy kiépített biciklis útvonalat követtünk, a Eurovelo 6-t. Ezt az interneten találtuk, amikor elkezdtük keresni a lehetséges útvonalakat. Az út legtöbbször ki volt táblázva, kempingek pedig végig voltak, nem foglaltunk le előre semmit.