Július 22.: Magdolna névnap – A Magdolnák személyiségjegyei

Július 22.: Magdolna névnap – A Magdolnák személyiségjegyei

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Július 22.: Magdolna névnap – A Magdolnák személyiségjegyei

Július 22-én a Magdolnák ünneplik névnapjukat. Lássuk ennek alkalmából, hogy honnan ered a név, milyen jelentéssel rendelkezik, illetve hogy a névelemzők szerint milyen tulajdonságokra, személyiségjegyekre hajlamosítja a név a viselőit.

Név eredete, jelentése

A Magdolna a héber Magdaléna név magyarosított változata. Eredeti jelentése szerint Magdala városból, a Genezáreti-tó közeléből származó nőt jelent, de a név emellett rendelkezik a torony, bástya jelentéssel is.

Pontosság, rendszerezettség

A Magdolnákra alapvetően jellemző az, hogy munkájukban és magánéletükben, otthonukban is folyamatosan törekszenek arra, hogy körülöttük minden rendezett, szervezett legyen.

A rábízott feladatokat mindig pontosan elvégzik, de mindezt nem megfelelési vágyból teszik, sokkal inkább azért, mert saját magukkal szemben nagyon igényesek arra, hogy minden rendben és tökéletesen legyen elvégezve.

Munka

A Magdolnák ideális munkaerők: nem kell sokat noszogatni őket, akkor is mindent megtesznek azért, hogy a kezükből kikerülő munka tökéletesen rendben legyen.

Rendszerezettségük nagy segítséget jelent a munkájuk során, mivel nem vagy csak ritkán csúsznak ki a határidőkből, mégis minden feladatot a legjobb tudásuk szerint végeznek el.

Nincs szükségük arra, hogy valaki folyamatosan emlékeztesse őket a határidőkre, mivel maximálisan tisztában vannak azokkal és ennek megfelelően tervezik és végzik el a rájuk bízott feladatokat.

Magdolnák, mint kollégák

A rendszerezettség, pontosság és megbízhatóság nagy erény a Magdolnák esetében, de kollégaként ez néha konfliktushelyzetet teremthet.

Ugyanazt a szervezettséget és megbízhatóságot várják ugyanis el másoktól, amit ők maguk garantálnak, így ha kollégái, akikkel egy feladaton kell dolgozniuk, nem ennyire szervezettek és nem ilyen fejlett a munkamoráljuk, akkor az bizony idegesíti a Magdolnákat.

Mivel ők maguk nagy figyelmet fordítanak arra, hogy ne várakoztassanak meg másokat, ezért érthető, hogy felháborodnak, sőt sokszor a személyük elleni támadásnak érzik, ha más lassabb és pontatlanabb munkája miatt kell várakozniuk.

Karrier

Megbízhatóságuk és pontosságuk miatt a Magdolnák gyakran emelkednek ki a kollégáik közül.

Eredményeik, munkájuk minősége és a munkához való hozzáállásuk hamar felkelti főnökeik figyelmét, így általában őket javasolják egy esetleges előléptetésre.

Különösen adminisztratív, operatív területeken lépnek könnyen előrébb a ranglétrán, mivel ez a terület személyiségüknek köszönhetően is erősségüknek számít.

Fontos azonban, hogy ne vállaljanak olyan feladatot, amelynek megvalósításához nem lesz elég idejük, mivel a kelleténél nagyobb stresszt okozhat nekik, ha az új pozícióban nem lesznek képesek a maximumot nyújtani.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»