Így tudsz könnyedén jótékonykodni - 6 hétköznapi helyzet, amikben segíteni tudsz a rászorulóknak

Pölz Kitti
Írta: ,
Így tudsz könnyedén jótékonykodni - 6 hétköznapi helyzet, amikben segíteni tudsz a rászorulóknak

Kép forrása: unsplash

Nem kérdés, hogy éppen a Facebook, az Instagram, a különböző applikációk és úgy egyáltalán a gyors hírek és friss történetek korát éljük - ma már bármiről megtudhatsz bármit, ha elég ügyesen kezeled az ahhoz megfelelő eszközöket. Egy kis erőfeszítésünkbe sem kerül pár perc alatt bármit megvenni vagy kikeresni a neten – itt az ideje ebből a tudásból és ezekből a lehetőségekből egy kicsit jótékonyságra is fordítani! Ha nem tudod, hogyan is segíthetnél másokon egy nagy halom pénz és egy csomó idő befektetése nélkül, mutatunk hat olyan jótékonykodási formát, amit simán beiktathatsz a mindennapjaidba - okosteló bekapcs, Facebook és Insta megnyit, jótettekre fel!

Amikor megunod a ruháid Kép forrása: unsplash

Szinte minden évszakban selejtezel a halomnyi kupac színes darab között és rájössz, hogy egy csomó felesleges cucc lapul a gardróbod alján?

Akkor legközelebb ne ajándékozd el az unokahúgodnak azt a kicsit kinyúlt kardigánt, hiszen valószínűleg ő is csak ráun majd egy idő után - inkább adományozd el!

Nemcsak használtruha-pontokon tudod ezt megtenni, a Facebookon ugyanis van egy csomó ‘minden ingyen’-csoport, amiben felajánlhatsz bármit, így még azt is kiválaszthatod, kinek adod oda végül a kinőtt ruhákat, megunt bútorokat, használt mosógépet.

Gardrób kiürül, szív felderül!

Adj vért! Kép forrása: tosher

Elég kézenfekvő adakozási forma, mégsem használják ki elegen - sőt, megdöbbentően kevesen! Akár évente 4-szer is adhatsz vért anélkül, hogy bármilyen következménye lehetne rád nézve.

Minden véradással kapcsolatos infót elolvashatsz az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján!

A véradás tényleg egy életmentő tevékenység, és ami neked csak egy kis szúrás, másnak a végleges gyógyulást is jelentheti - rendszeresen adj vért és érezd magad sokkal jobban a bőrödben!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?