Jeans Forever – A farmer története, és amiért szeretjük

Írta: ,

Vitorlavászonból készült strapabíró munkaruha – ugye ma már te sem így gondolsz a farmerre? Pedig így született az örök klasszikus ruhadarab, Levi Strauss formabontó ötletének hála. Olvasd el, milyen volt az első viselet, és hogyan készíthetsz magadnak teljesen egyedi darabot!

Old school style Kép forrása: shopstyle.com

1/4 Old school style

A német származású amerikai kereskedő, Levi Strauss lett a „legamerikaibb ruhadarab atyja”, őt viszont nem a divat iránti szenvedélye vezényelte, hanem az a felismerése, hogy az 1850-es évek nyugat-amerikai bányászainak pamut munkaruháját erős anyagú nadrágokra kell cserélni.

Az első darabok vörösesbarna színűek voltak, majd pár évvel később megjelentek az indigóval festett kék farmerek, és a 60-as években jöttek a varratok erősítését szolgáló rézszegecsek, majd a sasszárnyakra emlékeztető íves duplavarratok.

A zseb varrásának időközben különféle technikái alakultak ki, a klasszikus azonban soha nem ment ki a divatból.

Szimbólum Kép forrása: rusticweddingchic.com

2/4 Szimbólum

A farmerhullám számos ruhadarab megtervezésére inspirálta a dizájnereket.

Készítettek belőle kabátot, szoknyát, mellényt, zakót, fürdőruhát, cipőt, de még esküvői ruhát is.

Hazájában a nemzeti öntudat egyik szimbólumává vált, és talán a farmernadrág az a ruhadarad, ami kivétel nélkül MINDENKI szekrényében megtalálható.

Bárhova, bármivel Kép forrása: proseccoandplaid.com

3/4 Bárhova, bármivel

Nincs az a stílus, szín, minta, amivel ne lehetne kombinálni.

A nőies darabok éppúgy beköltöztek a szekrényekbe, mint a laza, sportos vagy éppen „fiús”, extravagáns fazonok.

A boyfriend nacikat is bátran variálhatod a legnőiesebb kiegészítőkkel – ahogy a csíkos sem tilos már a pöttyössel, a körömcipőt is felveheted a bő nadrággal.

A farmer, a fekete bőrkabát, a tornacipő és a fehér/fekete póló még soha nem ment ki a divatból, és nagy valószínűséggel már nem is fog. Bármilyen hangulatod is legyen, ezek azok az alapdarabok, melyekkel egyszerűen nem lehet mellélőni.

Tedd egyedivé! Kép forrása: stylecaster.com

4/4 Tedd egyedivé!

Régen biztosan te is bátrabban alakítgattad át, szabtad a saját stílusodra a ruháidat, és mi most arra biztatunk, hogy folytasd ezt a jó szokásod! :)

A régi, megunt, kicsit kopottas farmerből teljesen új, egyedi nacit varázsolhatsz, ha teszel rá néhány kitűzőt vagy felvarrókat.


Megbélyegezve – Trendi patched fashion darabok, amiket imádni fogsz


A kreativitás hiánya sem lehet akadály, rengeteg inspirációt találni már a neten, de ha fanatikus vagy, akkor keress meg egy erre specializálódott tervezőt! :)