7 ivós játék, hogy könnyebben oldódjon a szombat esti hangulat

7 ivós játék, hogy könnyebben oldódjon a szombat esti hangulat

Címlap / Kikapcsolódás / 7 ivós játék, hogy könnyebben oldódjon a szombat esti hangulat

Egy-egy igazi házibuli el sem múlhat ivós játékok nélkül. Egy bizonyos kor után természetesen nem az a cél, hogy eszméletvesztésig részegedjünk, de ha mérsékeljük az italok erejét, és a játékok hosszát, akkor nagyon jó alaphangulatot adhatnak. Lássunk néhány lehetőséget, amivel jól indítható a buli.

Pia-sakk

Két személyre méretezett játék, akkor jó, ha a másik gátlásai nehezen oldódnak. Kell hozzá egy egyszerű sakktábla, valamint a bábukat helyettesítő feles poharak. Két különböző színű alkoholos filccel rajzold fel a figurákat a poharakra, és tölts beléjük belátásod szerinti erősségű alkoholt.

Arra figyelj, hogy a magasabb értékű figurák „ütősebbek” legyenek, a gyalogok pedig tartalmazzanak kevesebb italt. Minden levett figurát a vesztesnek természetesen meg kell innia.

Ki nevet a végén

A klasszikus játék újraértelmezése 4 főre. Kelleni fog hozzá egy nagyobb kivitelű eredeti tábla. Akkor sincs baj, ha ez nem áll rendelkezésre, meg is tudod rajzolni a pályát. Innentől már egyszerű, csak poharak kellenek a választott italfajtákkal, amiket a játékosok szívesen fogyasztanak.

Akinek a figuráját leütik, az az adott poharat kiüríti, a kezdő pozícióba teszi, és ha újra kilép vele, akkor megtölti alkohollal.

Darts

Itt nincs különösebb átalakítás, csupán a szabályokban változik a játék. Ha nem az alap verziót játsszuk, hanem megadott értékeket kell kidobni, akkor minden alkalommal inni kell, ha a nyíl mellé megy.

Ez azt jelenti, hogy nagyon oda kell figyelni, hiszen minél többet iszunk, annál nehezebb lesz eltalálni a helyes kombinációkat. Ezt a játékot érdemesebb a műanyag kivitelű dartsszal játszani, mint az eredeti, fémtüskéssel, mert így nem fordulhatnak elő balesetek.

Orosz rulett

A társaságban mindenki fog egy poharat, amibe előzőleg „valami” került. Egész pontosan vodka. De az is csak az egyikbe, a többiben tiszta víz van. A kitöltés után összekeverjük a poharakat, és feszülten várjuk kinek a kezébe keveredik az aktuális „golyó”.

A játékhoz jó kombináció még a kóla jägerrel, de használhatsz például dzsúszba kevert italt is, csak annyit, hogy még el lehessen tüntetni egyetlen korttyal.

Még 3 ivós játék a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»