Ismerd meg Pinkyt, a rózsaszín delfint!

Kerekes Vivien
Írta: ,

Teljesen érthető, ha még sosem hallottál a rózsaszín palackorrú delfinről: 1962 óta ugyanis mindössze 14-et sikerült találni az egész világon belőlük. Néhány éve azonban felbukkant egy új, akiből hamarosan Louisiana egyik kedvenc sztárja lett – óriási a rajongótábora és az emberek izgatottan várják, mikor bukkan fel újra a hullámok között. Most te is megtudhatod, vajon mitől lett Pinky bőre élénk rózsaszín, és milyen váratlan hír miatt került ismét reflektorfénybe.

Az első találkozások Kép forrása: mom.me

A ritka szépséget még 2007-ben fedezték fel; rózsaszín árnyalata teljesen megdöbbentette a szemtanúkat.

A delfin akkoriban még meglehetősen kicsi volt, és édesanyja védelme alatt, óvatosan ismerkedett a környezetével.

Mielőtt azt gondolnád, hogy Pinky szülei is hasonló színekben pompáznak, sajnos ki kell ábrándítanunk: ez nem túl gyakori jelenség, a delfin ugyanis egyike azon keveseknek, amelyek egy különös „rendellenesség” miatt születtek így.

Miért ilyen a színe? Kép forrása: news.yahoo.com

Pinky különös színe miatt egy kisebb vita is kialakult a szakértők között.

Többen vélik úgy, hogy semmi különös nincs ebben a kisállatban, hiszen meglehet, hogy az amazonasi folyami delfinek közé tartozik, amelyek egyébként is rózsaszínűek.

A többség viszont nem ért egyet ezzel a feltevéssel: szerintük Pinky külseje egy genetikai mutáció végeredménye, már csak azért is, mert az imént említett faj teljesen máshogy néz ki.

Noha a szülei teljesen átlagos delfineknek látszanak, valószínűleg mindketten magukban hordozták ugyanazt a gént, amely rózsaszínné változtatta az utódjuk bőrét. Leegyszerűsítve tehát Pinky az albínó állatok közé tartozik.