Ismerd meg az igazi Micimackó történetét!

Kerekes Vivien
Írta: ,

Micimackót mindenki ismeri: ő az az aranyos medve, aki a végtelenségig imádja a mézet, és rengeteg kedves barát veszi körül a nap minden pillanatában. A Százholdas Pagony lakóiról olvashattál már könyvekben, de mesesorozat és film is készült a vicces történeteikről, amit nem csak a gyerekek, de még a felnőttek is szívesen néznek meg – akár többször is. Azt viszont tudtad, hogy ez a mese nem kizárólag a képzelet szüleménye? Most eláruljuk, ki is volt valójában Micimackó, és pontosan mi ihlette meg A. A. Milnét, a történet íróját.

Edward, a plüssmackó Kép forrása: thechive.com

Noha Milne már korábban is nagy hírnevet szerzett magának íróként, élete egyik legjelentősebb művét részben saját fia ihlette. Christopher Robin 1920-ban jött világra, legelső születésnapjára pedig egy 60 cm magas, krémszínű plüssmackót kapott, amit Edwardnak neveztek el.

Micimackó karakterét viszont nem kizárólag erről a játékról mintázta az író. Ekkoriban élt ugyanis a Londoni Állatkertben egy Winnie nevű medve és egy Pooh nevű hattyú, akik együttesen ihlették meg Milnét.

Meglepő barátság Kép forrása: twitter.com

Az állatkerti mackó élete kifejezetten kalandos volt. A bocsot (aki egyébként kislány volt, és akkoriban Winnipeg-nek hívták) egy kanadai hadnagy (Harry Colebourn) vásárolta meg még az I.

világháború idején, méghozzá attól a vadásztól, aki az állat édesanyját lelőtte.

A szóbeszédek szerint körülbelül 5000 forintot kellett fizetnie a férfinek a mackóért, de egyáltalán nem bánta meg a vételt, ugyanis ő és a katonatársai egyaránt nagyon közeli barátságba kerültek a szelíd medvével.