Ismerd meg a Baba-sziget hátborzongató múltját

Kerekes Vivien
Írta: ,
Ismerd meg a Baba-sziget hátborzongató múltját

Te hallottál már a világ egyik legkísértetiesebb szigetéről? Távolról nézve csak egy egyszerű partszakasznak tűnik, de amint besétálsz a közepére, olyan látványban lehet részed, amit eddig csak a horrorfilmekben tudtál volna elképzelni. Ha te is kedveled a hátborzongató történeteket, ezzel a legendával feltétlenül meg kell ismerkedned!

Nem véletlenül tartják Mexikó egyik ékkövének a híres Xochimilco csatornát, amin végighajózva úgy érezheted magad, mintha egy falatnyi Velencébe csöppentél volna.

A táj önmagáért beszél; szivárvány színeiben tündöklő virágok, kenuban pihenő turisták és vidáman éneklő mariachi zenekarok. Úgy hangzik, mint egy álom, ugye?

Ha viszont elég sokáig maradsz a vízen, egy sokkal kevésbé barátságos látványba ütközhetsz.

A csatorna közelében bújik meg ugyanis az a sziget, amely telis-tele van rémisztő játék baba fejekkel és különböző testrészeikkel - az elmúlt évek viharai pedig csak rontottak az amúgy sem kellemes tájképen.

Valóság vagy képzelet? Kép forrása: behance.net

A Baba-sziget legendája egy Don Julian Santana Barrera nevű embertől indult el, aki remeteként éldegélt teljesen egyedül a csatorna közelében.

Egy átlagos reggeli sétája azonban szörnyű tragédiába torkollott, amikor a férfi egy vízbe fulladt kislányt talált a partszakasz mentén.

Valójában sosem derült ki, hogy ez a borzalmas esemény tényleg megtörtént-e, ugyanis a nyomozók semmiféle információt nem találtak a gyermekről, sem a balesetéről.

Emiatt sokan vélik úgy, hogy az egész tragédia csak Julian fejében játszódott le, és mindössze egy rémálomról volt szó.

Bármelyik verzió is igaz, a reakciója nagyon is valós volt.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba