Írd be a Google-be, és figyeld, mi történik! 5 érdekes alkalmazás, amiről eddig nem is tudtál

Zabolai Margit
Írta: ,

Naponta hányszor nyitod meg a Google-t, hogy megtudd, mennyibe kerül egy repülőjegy Párizsba, hol a legolcsóbb a karaj, melyik film kapta idén a legtöbb Oscart, vagy mikor indul legközelebb vonat Kiskunmajsára? Biztosan sokszor. De azt tudtad, hogy a kereső az alábbi trükkökre is képes?

Számológép, azonnal

Elég egy egyszerű matematikaz kérdést beírni, például 50% of 2342, és nem csak az eredmény, egy pöpec kis számológép is megjelenik a keresőoldalon.

A számológép nemcsak az alapműveleteket, bonyolultabb számításokat is képes elvégezni, így ha mondjuk matekórán nincs nálad számológép, de az okostelefonodon van internet, azonnal olyan kalkulátor lehet a kezedben, amin semmilyen művelet nem fog ki.


A matematikai szorongás: Miért félnek a számoktól a nők?


A Google egyébként grafikonok megrajzolására is képes, írd be például, hogy cos(3x)+sin(x), és máris megjelenik az egyenlet grafikonja, amit akár nagyíthatsz, alakíthatsz is.

Ha több grafikont szeretnél egymás mellett látni, az egyenleteket vesszővel elválasztva írd egymás mellé.

Okosabb keresés

Biztosan sokszor előfordult már veled, hogy szerettél volna rákeresni valamire, de folyton olyan találatokat kaptál, amik nem egészen passzoltak ahhoz, ami téged érdekelt.

Tegyük fel, hogy a kölnikről szeretnél megtudni valamit, de a találatok telis tele vannak húsvéti tematikus oldalakkal.

Írd be a keresőmezőbe a kölni mellé a húsvét szót is, de utóbbi elé tegyél egy – jelet, így azok a találatok fognak megjelenni, amelyek tartalmazzák a kölni szót, de nem tartalmazzák a húsvét kifejezést.