5+1 érdekes dolog, ami az intelligens embereket jellemzi

Szirák Viki
Írta: , Frissítve:
5+1 érdekes dolog, ami az intelligens embereket jellemzi

Kép forrása: glamour.com

Az intelligens embereket könnyű észrevenni a tömegben: ők azok, akiket kevesebb barát vesz körül, ám ezekkel a személyekkel nagyon szoros kapcsolatot tartanak fenn. Ők azok, akik nehezen találnak párt maguknak, mert hajlamosak mindent túlgondolni, és ragaszkodnak a függetlenségükhöz. Csakhogy akad még néhány tulajdonság, ami kimondottan igaz rájuk: ha pedig a felsorolásból szinte mindegyikben magadra ismersz, jó hírünk van, mert te is közéjük tartozol!

Balkezesként lehet, hogy szükséged van speciális ollókra, és igen, nehezebb dolgod van a számítógépes egér használatával is. De másfelől nagy az esélye annak, hogy ügyesebb matekos vagy, mint a többség!

Egy felmérés során többezer 6 és 17 év közötti diák képességeit vizsgálták Olaszországban: arra kérték őket, hogy különböző matematikai feladatokat hajtsanak végre, kezdve az egyszerűbb számtantól egészen a problémamegoldásig.

Az eredmények pedig bebizonyították, hogy erős kötelék van a balkezesség és a jó matematikai képességek között.

A munkahelyi asztalodon mindig rendetlenség uralkodik? Otthon is nehezen tudod rávenni magad, hogy mindent visszategyél a helyére?

Egy holland egyetem felmérései alapján ez egyáltalán nem baj, sőt! Valójában arra utal, hogy intelligensebb vagy az átlagnál.

Az eredmények szerint ugyanis azok, akiknek a munkahelyi asztalán rendetlenség uralkodik, képesek még a legnagyobb káosz közepén is tisztán és kreatívan gondolkodni, ráadásul nem is bonyolítják túl a dolgokat.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!