5+1 illemtani baki a munkahelyen – Ezekre figyelj oda

Zabolai Margit
Írta: ,
5+1 illemtani baki a munkahelyen – Ezekre figyelj oda

A legtöbb munkahelyen ma már nem olyan szigorúak az emberi kapcsolatokra vonatkozó szabályok, és ha van egy kis szerencséd, a légkör inkább baráti és családias, de ez még nem jelenti azt, hogy megfeledkezhetsz a jó modorról. Összegyűjtöttük a legdurvább munkahelyi illemtani baklövéseket, amiket semmi esetre sem szabad elkövetned.

Pletyka

Az egyik legsúlyosabb, mégis leggyakoribb munkahelyi modortalanság a pletyka terjesztése. Ne feledd, hogy ez egy munkahely, ahová mások is dolgozni, a karrierjüket építeni, a megélhetéshez szükséges pénzt előteremteni járnak be.

Ha valaki magánéletéről meg is tudsz valamit, azt illik megtartani magadnak, mert a terjesztésével nagyon kínos pillanatokat szerezhetsz neki –és magadnak is, amikor kiderül, hogy tőled indult a bizalmas információ.

Magánbeszélgetés

A legtöbb munkahelyen, amíg rendesen elvégzed a feladatodat, nem szólnak, ha egyszer-egyszer néhány percig magánügyben is telefonálsz, de természetes, hogy ezt nem szabad túlzásba vinni, és illik diszkréten csinálni.

Az még belefér, ha gyorsan hazacsörögsz a gyerekre, hogy időben beért-e a suliba, de ha a matekdolgozat feladatait is el akarod meséltetni vele, akkor legalább menj ki az irodából.

Ne zavard a beszélgetéssel azokat, akik dolgozni próbálnak, és azt is tartsd észben, hogy a pletykáknak alapot adni legalább olyan rossz, mint pletykálni.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)