5 illemszabály, amit muszáj betartanod a strandon

Zabolai Margit
Írta: ,
5 illemszabály, amit muszáj betartanod a strandon

Ha végre itt a nyár, és meleg az idő, az ember strandra jár – de nem árt, ha ott viselkedik is, mert mások is szeretnének nyugodtan pihenni és kikapcsolódni. Az alábbi illemszabályokat betartva te is tehetsz azért, hogy a strandon mindenki egyformán jól érezze magát!

Menj arrébb, ha rágyújtasz!

Nem szeretnénk most különösebb fejmosásba kezdeni a dohányzással kapcsolatban, felnőtt vagy, te döntöd el, mit csinálsz a saját tüdőddel.

A strand szabad, fedetlen terület, ezért a legtöbb helyen nincs dohányzási tilalom, mégsem árt kicsit körülnézni, mielőtt meggyújtod a cigidet. Ha sokan vagytok, és a strandlepedők szinte összeérnek, nem árt kicsit kijjebb vonulni, és nem a törülköző-szomszédaid orra alá füstölni.

Hatványozottan igaz ez akkor, ha gyerekek is vannak a közelben – tegyél néhány lépést, hogy ne zavarj másokat sem a pihenésben.

Ne egyél-igyál a vízben

A legtöbb helyen a medencébe tilos ételt vagy italt vinni, de a szabadstrandokon nem mindig figyeli úszómester, hogy hová tartasz a hamburgereddel.

Ételt azonban itt sem ildomos a vízbe vinni, mert ha véletlenül elejted, akkor valamelyik fürdőző egyszer csak bele fog tempózni egy húspogácsába, az pedig egy bikini felsőn sem mutat jól.

Az ital persze, ha beleborul is a vízbe, eloszlik, de mégsem érdemes ezzel rontani a vízminőséget, üvegpoharat pedig szigorúan tilos bevinni! Elég egy erősebb hullám, ami kiveri a kezedből, és máris minden csupa üvegszilánk, ami nagyon csúnya balesetekhez vezet!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?