5 illemszabály, amit jó ha tudsz, ha házibuliba mész

Zabolai Margit
Írta: ,
5 illemszabály, amit jó ha tudsz, ha házibuliba mész

Lassan, de biztosan közeledik a házibulik időszaka, és legyen szó karácsonyi vacsoráról vagy szilveszteri buliról, baráti, laza összejövetelről vagy elegánsabb rendezvényről, néhány illemszabályt jó ismerni, ha azt szeretnéd, hogy legközelebb is meghívjanak.

Cipőkérdés Kép forrása: luulla.com

Hacsak nem egy nagyon elegáns, előkelő eseményre érkeztél, kérdezd meg, hogy levedd-e a cipődet.

Értelemszerűen a kisestélyi mellé nem várják el, hogy mezítláb csoszogj a nappaliban, de minden más esetben, főleg a latyakos, téli időre tekintettel ajánld fel, hogy már a bejárati ajtónál leveszed a cipődet. Ha a háziak azt mondják, hogy ez nem szükséges, akkor is alaposan töröld meg a lábadat, hogy ne hordd be a sarat!

Mielőtt buliba indulsz, ellenőrizd, hogy tiszta és ép zokni van a lábadon, amit nem lesz ciki cipő nélkül is megvillantani, és természetesen ügyelj arra, hogy szagmentes legyen a cipőd.

Ne érkezz üres kézzel! Kép forrása: bridalguide.com

Akik buliba hívnak, időt és energiát szánnak a szórakoztatásodra, beengednek a személyes életterükbe.

Ezt illik meghálálni azzal, hogy nem üres kézzel mész: egy csokor virág vagy egy üveg bor mindig jó döntés, az árfekvés itt függ attól, hogy mennyire hivatalos az esemény.

Nyilván egy előkelőbb partyra illik egy előkelőbb itallal beállítani, míg egy kis családi összejövetelen furán fog hatni, ha 100 szálas orchideacsokrot hozol a háziasszonynak.

Ha a meghívóban megjelölték, hogy mindenki vigyen magával italt vagy süteményt, akkor ezt az előírást kövesd.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató